Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Локдаун і дотримання правил карантину дали позитивні результати

Дата: 26.01.2021 10:18
Кількість переглядів: 555

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів адміністрації та очільниками медичних закладів, на якій розглянули вирішення поточних питань, пов’язаних з передачею повноважень до ОТГ, та  ситуацію з протидією поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

 

За інформацією завідувача сектору з питань цивільного захисту, агропромислового розвитку та економіки  райдержадміністрації, начальника штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрія Клочка, локдаун і дотримання правил карантину дали позитивні результати. Наразі ситуація з поширенням коронавірусної інфекції на території Білоцерківського району значно покращилася. Чисельність інфікованих осіб у порівнянні з попередніми місяцями зменшилася у рази.

 

Зменшилося і навантаження на медичні заклади. Так, за словами директора КНП БРР  «Білоцерківська центральна районна лікарня» Олександра Лопота,   у лікарні, яка надає послуги з лікування інфікованих на COVID-19,  станом на ранок 25 січня  перебуває 87 хворих. Киснем та необхідними деззасобами заклад забезпечений. Єдина проблема – стан хворих, які госпіталізуються. Нерідко у лікарню вони потрапляють зі значними ускладненнями, тому медичні працівники іноді бувають безсилими.

 

Зниження рівня інфікованих фіксують і сімейні лікарі, які працюють у КНП  «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району»  БРР. Як зазначив директор закладу Іван Ровенко, за період жорсткого карантину спостерігалося і зменшення кількості звернень до медичних закладів, і зменшення числа заявок на проведення ПЛР-тестів. Значну позитивну роль у цьому відіграло запровадження швидкого тестування на антиген, який проводиться безпосередньо під час прийому у сімейного лікаря і  є одним із способів діагностики коронавірусу.

 

Голова адміністрації Людмила Мерзлюк, підбиваючи підсумки з розгляду цього питання, наголосила, що зменшення числа хворих на коронавірусну інфекцію  є позитивним знаком, проте не варто втрачати пильність.

 

- COVID-19 – надзвичайно підступна інфекція, тому ми повинні й надалі суворо дотримуватися правил карантину і проводити відповідну роз’яснювальну роботу серед жителів Білоцерківщини, - зазначила керівник району.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень