Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про стан виплат державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям

Дата: 19.01.2021 16:12
Кількість переглядів: 826

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела оперативну онлайн-нараду з керівниками структурних підрозділів адміністрації, на якій  проаналізували стан вирішення проблемних питань та заслухали звіт в.о. начальника управління соціального захисту Олени Карпенко щодо призначення та виплат допомог малозабезпеченим сім’ям, які проживають у Білоцерківському районі, за підсумками 2020 року.

 

Малозабезпечена сім’я — це сім’я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний доход, нижчий від прожиткового мінімуму. Таким родинам, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» та Постанови Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 р. N 250 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям» призначається відповідна допомога.

 

За інформацією в.о. начальника управління соціального захисту Олени Карпенко, протягом 2020 року до управління соціального захисту населення Білоцерківської РДА звернулися  279 сімей  із заявами про призначення  допомоги малозабезпеченим сім’ям. Кожне звернення було розглянуто. Як результат було призначено і виплачено допомог на загальну суму  5 млн 200 тис. грн.

 

Серед отримувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у Білоцерківському району за підсумками 2020 року були 27 багатодітних сімей, в яких виховуються 3 і більше дітей,  15 сімей, у складі яких є особи з інвалідністю з дитинства,  17 сімей, де проживають діти з інвалідністю.   Також у 2020 році  69 матерів-одиначок отримували допомогу малозабезпеченим сім’ям.

 

У липні 2020 року рішенням уряду було затверджено нову редакцію порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям – постанова Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. №632   “Деякі питання виплати державної соціальної допомоги“.    Основним принципом надання допомоги визначено об'єктивність отримання низьких доходів, або відсутність доходів у непрацюючих працездатних членів сім’ї.

Слід звернути увагу, що в програмі допомоги малозабезпеченим сім'ям залишилися  працездатні особи, які здійснюють догляд за дітьми до досягнення ними 3-річного або 6-річного віку, хворими дітьми, яким не встановлено інвалідність, за особами з інвалідністю 1-2 групи, за дитиною з інвалідністю віком до 18 років, особи, які надають соціальні послуги з догляду, багатодітні сім'ї, або одинокі матері.

Інші працездатні особи з малозабезпечених сімей  мають працювати   або перебувати в центрі зайнятості, і лише тоді вони мають право звернутись до управління соціального захисту населення за допомогою.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень