Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині знову виявлено сказ

Дата: 14.01.2021 09:16
Кількість переглядів: 723

Відбулося позачергове засідання   Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській райдержадміністрації. Причиною екстреного зібрання стало підтвердження факту сказу у безпритульного кота на території хутора Одноріг Маловільшанської ОТГ Білоцерківського району.

Як  доповів заступник начальника управління–начальник відділу безпечності  харчових продуктів та ветеринарної медицини Білоцерківського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області Андрій Зінченко, реагуючи на звернення громадян, які проживають у хуторі Одноріг і виявили у своїх дворах безпритульного кота з агресивною поведінкою, фахівцями-епізоотологами було проведено відповідне лабораторне обстеження і встановлено у тварини факт захворювання на сказ. На підставі цього було прийняте розпорядження ГУ  Держпродспоживслужби в Київській області «Про введення карантинних обмежень». З текстом розпорядження можна ознайомитися ТУТ..

Члени   Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській райдержадміністрації на чолі із заступником голови адміністрації Володимиром Толочком, вивчивши надані матеріали, прийняли рішення ввести карантинні обмеження та оголосити неблагополучним пунктом вогнище сказу в межах населеного пункту хутору Одноріг з прилеглими угіддями, пасовищами, польовими та лісовими масивами. Загрозливу зону визначено в межах сіл Шкарівка, Чепиліївка, Томилівка, Кожаники, Клочки, Поправка та Потіївка, а також територію мисливських угідь Білоцерківської районної ГО «Мисливці та рибалки» та ТОВ «Томилівська дача». Окрім того, на засіданні було затверджено «План комплексних заходів щодо ліквідації сказу в хуторі Одноріг та попередження нових випадків захворювання».

З протоколом засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській райдержадміністрації можна ознайомитися ТУТ..

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень