Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент укотре виконав свою обіцянку: 40 родин, постраждалих від вибуху будинку на Позняках, нарешті отримують омріяне житло – народний депутат

Дата: 31.12.2020 09:26
Кількість переглядів: 1018

 

Усі 40 родин, помешкання яких зазнали руйнувань внаслідок вибуху у багатоповерховому будинку на столичних Позняках, незабаром отримають право власності на нові квартири. Вони вже бачили свої помешкання й залишилися задоволені. Про це повідомила народний депутат Леся Забуранна.

 

«Приємно констатувати, що напередодні новорічних свят Президент Володимир Зеленський укотре виконав свою обіцянку, продемонстрував гуманність та відповідальність, і всі 40 родин нарешті отримують омріяне житло. На сьогодні 24 постраждалі родини вже мають право власності на квартири. Ще 16 родин подали всі необхідні документи на оформлення права власності», – зазначила парламентар.

Леся Забуранна наголосила, що йдеться про помешкання у двох ЖК  – «Кришталеві джерела» та «Лісова казка».

Водночас, за її словами, постає питання ремонту та облаштування отриманих квартир.

«Ми сподіваємося, що КМДА виконає свої обіцянки й надасть необхідну матеріальну допомогу для постраждалих родин для того, щоб вони могли зробити ремонти у своїх нових квартирах», – сказала народний депутат.

Вона зауважила, що нові квартири щонайменше на 10% більші за площею, ніж ті, які були в будинку на Позняках.

Нагадаємо, вибух у багатоповерхівці на Позняках у Києві стався 21 червня 2020 року. Було пошкоджено 40 квартир. П’ятеро осіб загинули. Загалом у цих 40 квартирах було зареєстровано 125 мешканців.

У кінці червня 2020 року Президент вручив сертифікати на перші 12 нових квартир. У середині серпня нові оселі були знайдені й для решти постраждалих мешканців. Помешкання підбирали за принципом метражу, який люди втратили, та кількістю кімнат. Площа квартир – від 60 кв. м до 80 кв. м.

https://www.president.gov.ua/news/prezident-ukotre-vikonav-svoyu-obicyanku-40-rodin-postrazhda-65881


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень