Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фахівці Держпродспоживслужби контролюють дотримання карантинних обмежень

Дата: 23.12.2020 12:19
Кількість переглядів: 705

Фото без описуЕпідемія коронавірусної інфекції (COVID-19) продовжує поширюватись регіонами України, завдає значних економічних збитків, підриває здоров’я громадян, інколи забирає життя. Кожному з нас треба бути дуже обережним і уважним до свого особистого здоров’я та здоров’я людей, що нас оточують.

Урядом на період карантину встановлено певні обмеження діяльності та правила поведінки, метою яких є захист населення від інфекційних хвороб, зниження рівня захворюваності на коронавірусну хворобу та стримування різкого епідемічного поширення.

На виконання доручень  Прем’єр-міністра України, протокольних доручень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, постанов Головного державного санітарного лікаря України з боку Держпродспоживслужби посилено державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах різних сфер діяльності – на  ринках,  в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, закладах надання послуг населенню, аптеках, дитячих дошкільних та загальноосвітніх закладах та інших.

Фахівці  Білоцерківського  міськрайонного управління Держпродспоживслужби в Київській області продовжують напружену роботу щодо контролю  дотримання    встановлених вимог до функціонування в умовах карантину на об’єктах нагляду, зокрема щодо проведення температурного скринінгу працівників, обладнання місць для обробки рук відвідувачів, наявність антисептиків для рук, дотримання режиму носіння захисних масок, правил поводження з використаними засобами індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції.

Протягом періоду дії карантинних обмежень на території Білоцерківського району та м. Біла Церква в порядку моніторингу проведено 3380  обстежень об’єктів з масовим перебуванням людей, виявлено  1015 порушень, за результатами яких суб’єктам господарювання надано 1015 приписів (пропозицій) щодо їх усунення. Також були проведені позапланові заходи нагляду та  перевірено  474 об’єктів, виявлено 88порушень протиепідемічних вимог, керівникам закладів надано88  Приписів, складено 74 Протоколів про адміністративне правопорушення, винесено 74 Постанови по справах про адміністративне правопорушення (зокрема: ринки- 20; заклади громадського харчування - 22; заклади продовольчої та непродовольчої торгівлі - 25; перукарні- 5; загальноосвітні заклади -1; дошкільні навчальні заклади -1).

Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах карантину, фахівці Білоцерківського  міськрайонного управління щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання протиепідемічних вимог  в  місцях масового скупчення людей. А також повідомляють про введення нових протиепідемічних вимог.

Так, сьогодні керівникам закладів, підприємств, установ та громадянам необхідно знати, що Кабінет міністрів запроваджує посилені карантинні обмеження в Україні з 8 по 24 січня.Буде заборонено роботу закладів громадського харчування, окрім замовлень на виніс, магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес клубів, спортзалів, театрів, непродовольчих ринків, а також торгівельно-розважальних центрів за виключенням, коли у ТРЦ реалізується лише торгівля продуктами харчування, ліками, товарами особистої гігієни та побутової хімії.

Також, на канікули відправлять всі заклади освіти, крім дитячих садків. Діятиме заборона будь-яких розважальних, рекламних, спортивних, культурних, масових заходів на цей період. 

Продовжать працювати громадський транспорт, продуктові магазини, аптеки, банки, готелі.

Загальний карантин, визначений Кабінетом Міністрів України, триватиме до 28 лютого 2021 року. Протягом визначеного  періоду карантину Білоцерківське міськрайонне управління Головного управління в межах повноважень та встановлених завдань буде продовжувати контроль за дотримання вимог карантинних обмежень на підконтрольних об’єктах.

Білоцерківське міськрайонне управління Головного управління Дерожпродспоживслужби в Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень