Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виявлено новий випадок сказу на Білоцерківщині

Дата: 22.12.2020 09:50
Кількість переглядів: 758

Фото без описуУ зв’язку з підтвердженням виявлення факту захворювання на сказ домашньої тварини у приватному домогосподарстві с. Озерна було терміново зібрано позачергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській районній державній адміністрації.

 

Заступник голови адміністрації Володимир Толочко, який проводив це засідання, ознайомив присутніх із порядком денним.

 

У першу чергу члени комісії розглянули стан дотримання карантинних заходів у с. Шкарівка та прилеглій території у зв’язку виявленим там  раніше випадком сказу у дикої лисиці. За інформацією, поданою на розгляд, у вказаній карантинній зоні було виконано весь комплекс необхідних заходів. Повторних випадків виявлення захворювання на сказ не зафіксовано. У зв’язку з цим було рекомендовано зняти карантинні обмеження у с. Шкарівка. Члени комісії підтримали цю пропозицію.

 

Рішенням комісії суворий карантин на 60 днів  було продовжено у селі Озерна та прилеглій до нього території через підтверджений випадок сказу у собаки, яка утримувалася в одному з приватних домогосподарств.

 

Також члени комісії розглянули питання необхідності запровадження профілактичних мір з метою протидії поширенню високопатогенного грипу  птиці та африканської чуми свиней на території Білоцерківського району.

 

З протоколом засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській районній державній адміністрації можна ознайомитися ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень