Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Борги потрібно віддавати

Дата: 17.12.2020 09:00
Кількість переглядів: 641

Фото без описуЦю відому істину знають всі, проте не кожен готовий її виконувати. Особливо якщо це стосується заборгованості перед громадою, районом, державою.

За даними ГУ ДФС у Київській області у 2020 році значна частина підприємств, ФОПів мають податкову заборгованість. Зокрема, загальна сума заборгованості зі сплати ЄСВ і ПДФО серед підприємств, організацій та приватних підприємців, що зареєстровані в Білоцерківському районі, становить 12445,3 тисяч гривень.

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк під час робочих нарад та особистих зустрічей з головами місцевих рад району неодноразово наголошувала на необхідності проведення відповідної роботи із фізичними та юридичними особами, які здійснюють підприємницьку діяльність і зареєстровані у певних громадах та мають податкову заборгованість.

Питання щодо визначення шляхів якнайшвидшого погашення підприємствами та фізичними особами-підприємцями заборгованості по ЄСВ розглядалося на засіданнях комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків та інших надходжень, виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яка була створена і працює при Білоцерківській райдержадміністрації.

Нещодавно відбулося чергове засідання комісії під керівництвом заступника голови адміністрації Володимира Толочка, на яке були запрошені представники громад та підприємств-боржників. Члени комісії заслухали боржників, з’ясували  причини несвоєчасної сплати єдиного соціального внеску та розглянули можливі механізми погашення боргу.

 

– Борги необхідно сплачувати всім, – наголосив заступник голови адміністрації під час засідання комісії. – Сподіватися на якісь там амністії чи лазівки у законодавстві не варто. І ось така значна заборгованість по району – це, передусім, відповідальність керівників підприємств перед своїми працівниками, які в подальшому залишаться без допомог та пенсії, а також перед громадами, які тепер недораховуються доходжень у бюджет. Наша країна досягне успіху лише тоді, коли кожен буде соціально відповідальним, а намагання уникнути відповідальності – дорога в нікуди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень