Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СOVID-19: ситуація в районі контрольована

Дата: 15.12.2020 11:14
Кількість переглядів: 396

Фото без описуВже тривалий період першим питанням порядку денного кожної  оперативної наради, які проводить голова Білоцерківської райдержадміністрації Людмила Мерзлюк, є аналіз ситуації щодо поширення коронавірусної інфекції у районі, стан справ у закладах медицини і, передусім, у КНП БРР «Білоцерківська центральна районна лікарня», яка ось уже два місяці приймає хворих з підозрою на COVID-19.

Під час чергової наради голові адміністрації про стан справ у лікарні доповів директор закладу Олександр Лопот, який зазначив, що на лікуванні в закладі перебуває 95 хворих. У майже половини з них ПЛР-тест не підтвердив наявність коронавірусної інфекції, хоча вони мають всі ознаки інфікування COVID-19 та ускладнену форму пневмонії. Наразі хворі отримують всю необхідну медичну допомогу.  Загалом ситуація контрольована. Медичним киснем КНП БРР «Білоцерківська центральна районна лікарня» повністю забезпечена, тому всі пацієнти, які потребують кисневої дотації, без проблем її отримують. Необхідними засобами захисту заклад також забезпечений.

Контрольованою назвав ситуацію щодо поширення коронавірусної інфекції у районі і директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району»  Білоцерківської районної ради Іван Ровенко, який наголосив, що впродовж тижня спостерігається позитивна динаміка щодо зменшення кількості звернень з приводу підозри на COVID-19. Зменшується і число позитивних результатів проведеного ПЛР-тестування. Серед медичних працівників центру інфікованих за останні два тижні не виявлено.

Голова адміністрації, підбиваючи підсумки обговорення питання протидії поширенню коронавірусної інфекції, акцентувала увагу на необхідності подальшого суворого дотримання правил карантину у всіх сферах життєдіяльності та у побуті і висловила вдячність медичним працівникам району  за добросовісну роботу на шляху подолання COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень