Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ні – насильству!

Дата: 11.12.2020 13:50
Кількість переглядів: 639

Фото без опису10 грудня рамках Всеукраїнської акції "16 днів боротьби з домашнім насильством" відбулася робоча зустріч голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк, директора Білоцерківського районного   центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталії Стецишиної та президента Благодійного фонду "Замкова гора" Альони Абрамової.

Під час зустрічі було обговорено ситуацію зі збільшенням фактів домашнього насильства у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції, запровадженням карантину, погіршенням соціально-економічної ситуації і вимушеним перебуванням більшості родин довгий час у замкнутому просторі, що призводить до психо-емоційного навантаження та ускладнення стосунків.

Як зазначила Альона Абрамова, статистика МВС України засвідчує  про збільшення випадків звернень жертв домашнього насильства до поліції майже вдвічі. Разом з тим, за словами Наталії Стецишиної,  ситуація у Білоцерківському районі  дещо вирівнялася. Далися взнаки зустрічі  та профілактичні бесіди, які проводили фахівці центру  в сім'ях, де вже відбувалися випадки насильства.

Ми завжди відкриті для спілкування і готові працювати над вирішенням існуючих проблем, - наголосила голова адміністрації Людмила Мерзлюк. – Проблема домашнього насильства, на жаль, замовчувалася роками. Дається взнаки наш менталітет та неписане правило, яке панує в суспільстві  «не виносити»  за двері сімейні проблеми. Як результат  - зруйновані родини, понівечені людські життя.  Так не повинно бути. Не потрібно боятися та терпіти знущань над собою. Кожна людина має право на повноцінне життя. Тому, скажемо «ні – насильству» разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень