Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

9 грудня  - Міжнародний день боротьби з корупцією

Дата: 09.12.2020 16:08
Кількість переглядів: 856

Фото без описуВ цей день у 2003 році в мексиканському місті Мерида на політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції і вже 14 грудня 2005 року Конвенція набула чинності, як міжнародний правовий документ, обов'язковий до виконання її сторонами.

 

На кінець 2009 Конвенцію підписали близько 140 держав і близько 80 держав її ратифікували.

 

Україна ратифікувала цю угоду 18 жовтня 2006 року.

 

Цей міжнародний договір передбачає заходи із запобігання корупції, покаранню винних, а також механізми міжнародної співпраці в боротьбі з нею. Він зобов’язує держави-члени проводити політику протидії корупції, схвалювати відповідні закони і засновувати спеціальні органи боротьби з цим явищем. Документ зобов'язує країни, які підписали його, встановлювати відповідальність за корупцію за законом. Карними вважаються хабарі, присвоєння бюджетних засобів і відмивання корупційних доходів. Згідно з одним із положень конвенції, необхідно повертати кошти до тієї країни, звідки вони надійшли в результаті корупції.

 

Згідно з Конвенцією ООН проти корупції (2003) та Конвенції Ради Європи про кримінальну відповідальність за корупцію (1999), корупція – це зловживання державною владою для одержання вигоди в особистих цілях, в інтересах третіх осіб і груп, а також різні форми незаконного привласнення публічних коштів для приватного використання, Крім того, до корупційних явищ належить і непотизм (кумівство, сімейність).

 

Працівниками Білоцерківської районної державної адміністрації в межах повноважень та у відповідності до чинного законодавства вживаються та запроваджуються заходи щодо недопущення порушень законодавства та забезпечення інформування населення про діяльність органу.

 

Так, на офіційному сайті розміщується інформація не лише роз’яснювального, ознайомчого, попереджувального характеру, а й – звітна деталізована інформація щодо проведеної роботи та вжитих заходів, спрямованих на запобігання корупції.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень