Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В закладах освіти району забезпечено умови для  раціонального та безпечного харчування  дітей

Дата: 02.12.2020 14:38
Кількість переглядів: 657

Фото без описуНачальник відділу освіти Білоцерківської райдержадміністрації Вікторія Бабенко прозвітувала перед членами колегії Білоцерківської РДА про організацію харчування дітей дошкільного та шкільного віку у закладах освіти району.

 

З метою створення належних умов для безпечного та якісного харчування школярів та вихованців дошкільних закладів відділом освіти спільно з робочою групою розроблено та запроваджено Програму організації харчування здобувачів освіти у комунальних закладах дошкільної і загальної середньої освіти Білоцерківського району на 2020-2023 роки.

 

Адміністрація закладів впроваджує і постійно підтримує функціонування принципів системи безпечності харчової продукції  HACCP у харчоблоках. Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

 

За словами Вікторія Бабенко, харчування учнів організовано на основі перспективного меню, яке обов’язково погоджується з ГУ Держпродспоживслужби в Білоцерківському районі і складається з урахуванням сезонності (на зимово-весняний і літньо-осінній періоди року) із використанням сезонних продуктів, свіжих овочів, фруктів, ягід, сухофруктів, квашених овочів, соків тощо.

 

З питань організації харчування у закладах ведеться відповідна наказова діяльність, якою передбачено виконання вимог щодо безкоштовного харчування учнів 1-4 класів та пільгового харчування учнів на основі відповідних довідок, виданих районним управлінням соціального захисту населення.

 

Серед умов, які впливають на активну діяльність дітей, важливе місце займає правильна організація та додержання режиму харчування. У закладах освіти режим харчування учнів тісно пов’язаний із режимом дня. Дітям дошкільного віку організоване триразове харчування, у закладах загальної середньої освіти – одноразовий режим.

 

Гарячим харчуванням у 2020/2021 навчальному році  було охоплено 505 дітей дошкільного віку, 990 учнів початкових класів та 129 учнів 5-11 класів, які віднесені до пільгових категорій.

 

До початку нового 2020/2021 навчального року всі приміщення шкільних їдалень було приведено у відповідність до вимог чинного законодавства. Для покращення матеріально-технічної бази їдалень, виробничих та складських приміщень з районного бюджету було виділено кошти у сумі 294 тисячі 387 гривень, за рахунок чого були проведені поточні ремонти харчоблоків, їдалень, замінено  частково посуд та кухонне обладнання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень