Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СОVID не відступає. Необхідно протидіяти разом

Дата: 30.11.2020 14:23
Кількість переглядів: 385

Фото без описуПро це під час оперативної наради наголосила голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк.

До порядку денного наради було внесено кілька питань. Першим розглянули стан поширення коронавірусної інфекції СОVID-19 та дотримання карантину у Білоцерківському районі.

За інформацією завідувача сектору з питань цивільного захисту, агропромислового розвитку та економіки  райдержадміністрації, начальника  штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрія Клочка, зберігається тенденція зростання чисельності інфікованих на СОVID-19.

Цей факт підтвердив і директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району»  БРР Іван Ровенко, який зазначив, що впродовж минулого тижня підтвердилася інформація про інфікування у 130 жителів району. Серед них – у двох медичних працівників.

За словами директора КНП БРР «Білоцерківська центральна районна лікарня» Олександра Лопота наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 111 пацієнтів. З них у 50 осіб є всі ознаки коронавірусної інфекції, проте тестово це ще не підтверджено. Переважна більшість хворих, які надходять у лікарню, перебувають у важкому стані і потребують кисневої дотації. Наразі медичний заклад киснем забезпечений і успішно пройшов інспектування, яке нещодавно проводили представники МОЗ та департаменту охорони здоров’я КОДА.

Проте керівництво КНП БРР «Білоцерківська центральна районна лікарня», розуміючи серйозність ситуації, постійно працює над удосконаленням системи функціонування ковід-госпіталю. Серед першочергових завдань – підсилення джерел додаткового живлення електропостачання з метою уникнення трагічних випадків, які мали місце в одній лікарень України, коли сталося аварійне вимкнення електроенергії, що призвело до відключення на тривалий час ШВЛ у коронавірусних хворих.

- На жаль, СОVID не відступає, - підсумувала отриману інформацію голова адміністрації Людмила Мерзлюк, та наголосила, що сумна статистика зберігається у всьому світі. Тому  необхідно всім разом протидіяти цій підступній хворобі та не дозволяти їй поширюватися, дотримуючись встановлених правил безпеки: носити маски, проводити дезінфекцію рук, не нехтувати соціальною дистанцією. Елементарні правила можуть врятувати життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень