Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Працівники райдержадміністрації вшанували пам’ять жертв голодомору

Дата: 27.11.2020 09:54
Кількість переглядів: 426

Фото без описуСеред найбільш трагічних сторінок історії українського народу, особливе місце займає голодомор 1932-1933 років. Внаслідок зумисних дій комуністичної влади впродовж декількох років Україна втратила близько 10 мільйонів життів.

З огляду на масштаби, жорстокість і цинізм здійснення голодомору, історія сучасної Європи не має аналогів подібних злочинів. У мирний час і за сприятливих природно-кліматичних умов від голоду загинули мільйони людей.

В пам’ять про безневинно закатованих голодом  в Україні запроваджено День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день, що припадає на четверту суботу листопада.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають квіти та символічні горщики з зерном і свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів працівники Білоцерківської райдержадміністрації на чолі з головою Людмилою Мерзлюк провели мітинг-реквіум у пам’ять про заморених голодом та поклали квіти до пам’ятного знака у селі Пилипча.

– Ми не можемо, не маємо права забути тих, хто став жертвою тоталітарного режиму, хто помер голодною смертю, – сказала голова райдержадміністрації, звертаючись до колег. – Моторошно стає навіть однієї думки про те, як на руках матері помирали змучені голодом діти... Памятаймо про них завжди. І нехай отой вогник свічечки, який ми кожен поставимо на своєму вікні завтра, 28 листопада, о 16.00 буде яскравим спомином про них.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень