Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Колегія райдержадміністрації розглянула стан дотримання законності, сплати податків та забезпечення соціальної сфери району

Дата: 26.11.2020 17:08
Кількість переглядів: 585

Фото без опису26 листопада голова Білоцерківської районної державної адміністрації  Людмила Мерзлюк провела  чергове засідання колегії Білоцерківської РДА.

 

До порядку денного було включено вісім питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності. Зокрема, члени колегії заслухали звіт начальника  Білоцерківського відділу поліції ГУ НП України в Київській області  Михайла Пелеха про стан дотримання законності, боротьби із злочинністю, охорони публічного порядку на території Білоцерківського району за 10 місяців 2020 року. За словами Михайла Івановича, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року криміногенна ситуація в районі значно покращилася.

 

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації  відзначила роботу правоохоронних органів, подякувала їм за забезпечення належного порядку під час місцевих виборів 25 жовтня та побажала подальшої результативної служби.

 

Про роботу зі скорочення податкового боргу та боргу по сплаті єдиного внеску по Білоцерківському районі доповіла начальник Білоцерківського відділу по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області Леся  Довгаль.

 

Голова адміністрації, реагуючи на значну заборгованість серед підприємців, зазначила, що це яскраво засвідчує про свідомість і ставлення роботодавців до самих себе і до своїх працівників, оскільки кожна несплата ЄСВ впливає на подальшу долю всіх нас разом і кожної людини зокрема. Також Людмила Мерзлюк наголосила, що в цьому є і недоопрацювання голів місцевих рад, які, знаючи всіх, хто був зареєстрований як підприємець у їхньому населеному пункті, не проводив відповідну роботу, використовуючи наявні важелі впливу. Як результат – маємо мільйони податкового боргу і обмежені можливості направляти кошти на розвиток медицини, освіти та соціальної сфери району.

 

Проте навіть за таких умов соціальні послуги найбільш вразливим верствам населення району у 2020 році надавалися у повному об’ємі. Про це у своїй доповіді зазначив директор Білоцерківського районного територіального центру надання соціальних послуг Віктор Горовий. Зокрема, у 28 населених пунктах району тридцять соціальних робітників надають соціальні послуги 192  одиноким громадянам похилого віку та особам з інвалідністю за місцем їхнього проживання з яких 28 осіб з інвалідністю, 43 особи – учасники Великої Вітчизняної Війни, 11 осіб –  сім’ї   загиблих при виконанні службового обов’язку, решта 110 громадян похилого віку, які потребують сторонньої допомоги. Окрім того, в районі функціонують два відділення стаціонарного догляду в  селах Озерна та Макіївка, в яких утримується на даний час тридцять чотири одиноких людей похилого віку, яким цілодобово надається повний комплекс соціальних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень