Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Узинський цукровий завод: із минулого у майбутнє

Дата: 25.11.2020 14:31
Кількість переглядів: 1990

Фото без описуПід час чергової робочої поїздки в Узинську ОТГ голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк відвідала одне з найстаріших підприємств Київщини – ТОВ «Узинський цукровий завод».

Екскурс підприємством для керівника району провів голова правління товариства Олександр Мойсеєнко.

Людмила Мерзлюк ознайомилася з історією Узинського цукрового заводу, який два роки тому відзначив своє 120-річчя, оглянула цехи та дізналася про плани на майбутнє.

Збудований ще за часів російської імперії, завод пережив не одну розруху. Найважче було зберегти підприємство під німецької окупації. Проте руйнівним планам нацистів не вдалося збутися – вони не змогли, відступаючи, підірвати завод. Він вистояв. Потім був  період розвитку і розквіту, проте  в кінці 90-х та на початку 2000-х для українських цукроварів знову прийшли сутужні часи. Значна частина заводів не змогла втриматися на ринку і була пущена на металобрухт. Проте Узинський цукровий знову вистояв. Більше того, він поступово модернізував виробництво, піднімаючи рівень своєї конкурентоздатності.

Кардинальні зміни розпочалися у 2010-му, коли на підприємство зайшов новий інвестор, який вклав великі кошти у реконструкцію заводу, зберігши при цьому його серцевину. Відтоді поступово, рік за роком змінювалося підприємство, зміцнювало свої позиції на ринку, проте зберігало традиції, які залишилися у спадок від узинських цукроварів: виробляти продукцію лише високо ґатунку, максимально зберігаючи смакові і натуральні якості продукції.

На сьогодні це цілісний майновий комплекс із замкнутим циклом виробництва, що має необхідне сучасне обладнання для виготовлення цукру-піску з цукрового буряка і тростинного цукру-сирцю. Як результат, «біле золото» Узинського цукрового добре знане не лише в Україні, а й далеко за її межами.

У планах інвестора і надалі розвивати підприємство, додаючи нові суміжні цехи та зменшуючи собівартість продукції. Іноді виникають непередбачувані обставини, пов’язані з особливостями технологічних процесів нового виробництва, проте завод намагається їх вирішувати у максимально зжаті терміни.

Окрім успіхів у виробництві визначальним є ще й те, що ТОВ «Узинський цукровий завод» не відмежовує себе від проблем громади. За словами голови Узинської ОТГ Віталія Гринчука, підприємство окрім робочих місць дає громаді і значний внесок у бюджет та виступає спонсором багатьох соціальних проектів, реалізуючи положення Меморандуму про співпрацю, що був підписаний між очільником громади та головою правління товариства.

- Підприємство вражає і своїми масштабами, і своїми грандіозними планами, і  вмінням зберігати кращі традиції минулого, - наголосила голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, підбиваючи підсумки візиту. – Білоцерківському району потрібні такі надійні інвестори. Щиро зичу підприємству подальших успіхів і сподіваюся, що й надалі зберігатиметься оцей союз у вирішенні проблемних питань громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень