Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На нараді у голови адміністрації обговорили нагальні питання сьогодення

Дата: 23.11.2020 16:08
Кількість переглядів: 563

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів адміні-страції, представниками територіальних органів влади та керівниками комунальних підприємств Білоцерківщини, на якій розглянули поточну ситуацію в районі та стан справ із лікуванням хворих на COVID-19.

Першочерговим питанням, яке, як правило, розглядається на всіх оперативних нарадах у голови адміністрації, був аналіз ситуації з протидії поширенню коронавірусної інфекції та стан справ у КНПБРР «Білоцерківська центральна районна лікарня», яка, які відомо, перепрофільована під ковід-госпіталь.

За інформацією начальника штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації завідувача сектору з питань цивільного захисту, агропромислового розвитку та економіки  райдержадміністрації  Юрія Клочка, на сьогодні, на жаль, зберігає-ться невтішна тенденція щодо зростання кількості інфікованих на  COVID-19. Разом з тим, вперше з періоду початку пандемії у районі  зафіксовано позитивну статистику: за минулий тиждень  кількість тих, хто одужав, на 22 особи переви-щила  кількість тих, хто захворів.  Є сподівання, що запроваджені урядом каран-тинні обмеження та штрафні санкції до осіб, які не дотримуються правил вико-ри-тання засобів індивідуального захисту, дозволять утримати цю динаміку і надалі.

Зі станом справ у медичних закладах Білоцерківського району присутніх озна-йомили директори КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Біло-церківського району» та КНПБРР   «Білоцерківська центральна районна лікар-ня» Іван Ровенко та Олександр Лопот. За їхніми словами, ситуація з поширен-ням  коронавірусної інфекції наразі контрольована. Динаміка захворюваності серед жителів району впродовж останнього місяця суттєво не змінилася. Ме-дична допомога надається вчасно і в межах встановлених протоколів.  Медичні заклади необхідними дезінфікуючими засобами, медпрепаратами та засобами індивідуального захисту забезпечені. У КНПБРР   «Білоцерківська центральна районна лікарня» кисню вистачає всім хворим, які цього потребують.

Ще одним питанням, яке гостро стояло на нараді, є протидія зростанню пожеж та нещасних випадків внаслідок необережного поводження з вогнем та електро-приладами. Ускладнення погодних умов і, як наслідок, використання засобів обігріву у помешканнях громадян  призвело до збільшення кількості нештатних ситуацій. Зважаючи на це, голова адміністрації дала доручення керівникам відповідних підрозділів терміново провести інспекцію стану печей та інших опалювальних пристроїв в оселях одиноких громадян поважного віку, багатодітних родин та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень