Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Карантинні вихідні: контроль за дотриманням законодавства і адмінпротоколи порушникам

Дата: 23.11.2020 10:48
Кількість переглядів: 463

Фото без описуВ Україні від 21 листопада почали діяти штрафи за відсутність захисної маски або респіратора в громадських місцях і транспорті. Громадянам-порушникам доведеться сплачувати від 170 до 255 гривень.

Відповідні зміни до Кодексу про адміністративні порушення з'явилися у виданні Верховної Ради «Голос України» від 20 листопада і набули   чинності з наступного дня після опублікування. Детальніше із Законом можна ознайомитися тут: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1000-20#Text.

Як зазначили представники поліції, доповідаючи голові Білоцерківської районної державної адміністрації Людмилі Мерзлюк про дотримання  вимоги носити засоби індивідуального захисту у громадських місцях і громадському транспорті та проходження «карантину вихідного дня» на Білоцерківщині, впродовж 21-22 листопада у місті та районі було виявлено факти порушення чинного законодавства.

Зокрема, складено  24 адмінпротоколи, відповідно до яких 8 осіб оштрафовано за недотримання правил носіння масок (респіраторів), з них 2 перевізники, а  16 осіб порушували правила прийому відвідувачів  (в основному у закладах торгівлі).

Як наголосила голова адміністрації, внесення змін у законодавство про посилення відповідальності за недотримання правил карантину – не чиясь примха. Це вимога сьогоднішнього дня. Запроваджені вони були з метою мінімізації поширення коронавірусу, що дозволить взяти під контроль зростання кількості хворих на COVID-19 і зменшити навантаження на медиків.

- Вкотре звертаюся до всіх жителів Білоцерківщини: не випробовуйте долю, дотримуйтеся правил карантину! Бережіть своє життя та життя своїх рідних. Будьте обачними, навіть якщо ви вже перехворіли на COVID-19, оскільки ви можете переносити інфекцію, більше того, мають місце випадки повторного інфікування. Пам’ятайте, що на сьогодні найбільш дієвими  засобами є дотримання соціальної дистанції, санітарна обробка рук та правильне носіння засобів індивідуального захисту. Не нехтуйте цим, - наголосила Людмила Мерзлюк. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень