Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Лише спільна протидія поширенню інфекції та суворе  дотримання карантину можуть дати очікувані результати

Дата: 17.11.2020 14:40
Кількість переглядів: 483

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк здійснює постійний моніторинг стану поширення коронавірусної інфекції на території Білоцерківського району, дотримання правил карантину та ситуації у КНПБЦРР «Білоцерківська центральна районна лікарня», в якій лікуються коронавірусні  хворі.

 

Ключовими є ці питання і на нарадах у голови адміністрації. Зокрема, з  оперативними даними щодо перебігу подій в рамках протидії поширенню COVID-19 у Білоцерківському районі  керівництво району інформує завідувач сектору з питань цивільного захисту, агропромислового розвитку та економіки  райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко. За його словами, станом на 16 листопада зберігається сумна тенденція зростання чисельності інфікованих.  Аби уповільнити темпи поширення інфекції, уряд прийняв рішення про запровадження до 30 листопада так званого «карантину вихідного дня». Окрім того, на цей період на всій території держави запроваджуються карантинні обмеження, які діяли у «помаранчевій» зоні. Детальніше з постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 р. № 1100 можна ознайомитися ТУТ:.

 

Напруженою назвав  ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції і директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району» Іван Ровенко. За словами лікаря, наразі утримується щоденне зростання виявлення осіб з підозрою на COVID-19. Потреби району у ПЛР-тестуванні повністю забезпечені. Результати, які надходять з Київського обласного лабораторного центру, на жаль, підтверджують хворобу у переважної більшості протестованих осіб. Сімейні лікарі  призначають лікування у рамках затвердженого протоколу. За потреби проводиться госпіталізація хворих. Проте завантаженість медичних закладів висока. Це підтвердив і в.о. директора КНПБЦРР «Білоцерківська центральна районна лікарня» Олександр Грузинський. Наразі в районній лікарні ліжкомісця заповнені на 100 відсотків.   Переважна більшість пацієнтів має ускладнену форму хвороби і потребує кисневої підтримки. Проте заклад бореться за життя кожної людини. Завдяки підтримці влади та благодійників, які підставляють плече допомоги,  лікарня на найближчі два тижні забезпечена всіма необхідними засобами індивідуального захисту та ліками, що передбачені стандартним протоколом. Навіть проблему з медичним киснем вдається поступово вирішувати. Наразі очікується проведення кисневої магістралі, що дозволить спростити процедуру завезення кисню, витрати якого становлять в середньому 25 балонів на добу.

– Матимемо значні проблеми допоки суспільство не усвідомить, що COVID – це не жарти, – наголосила під час оперативної наради голова адміністрації. – Лише спільна протидія поширенню інфекції та суворе  дотримання карантину можуть дати очікувані результати. Є рішення уряду та рекомендації медиків, значить їх потрібно дотримуватися. Кожна наступна жертва коронавірусу на совісті тих, хто вперто ігнорує карантин та дотримання елементарних правил безпеки. Щиро сподіваюся, що ми достукаємося до кожного і всі разом оголосимо війну ковіду


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень