Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Район і громада: співпраця у конструктивному руслі

Дата: 17.11.2020 10:41
Кількість переглядів: 611

Фото без описуРеформування адміністративно-територіального устрою набирає обертів, прямуючи до свого логічного завершення. Новообрані голови ОТГ вивчають досвід та відшукують ефективні механізми будівництва успішних громад, а керівництво районів напрацьовує шляхи конструктивної співпраці з ними.

 

Наразі очікується прийняття низки законів, в яких буде прописано  розмежування повноважень і ресурсів між областями та районами, між районами та громадами. Проте керівництво Білоцерківського району, який, як відомо, буде найбільшим у Київській області, вже розпочало період робочих зустрічей з представниками новоутворених ОТГ з метою формування алгоритму подальших дій, базованих на вже наявних рекомендаціях.

 

- Час не чекає. Нові громади вже утворено. Керівництво обрано. Наразі почергово відбуваються  перші сесійні засідання, де проходить представлення депутатів. Далі на порядку денному постане формування місцевих бюджетів і планування подальшої роботи об’єктів соціально-культурної сфери. До того ж зима не чекатиме поки ми тут владнаємо свої стосунки, тому діяти потрібно виважено, конструктивно, але разом з тим інтенсивно, - так сформулювала мету робочих нарад з очільниками ОТГ голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк.

 

Однією з перших на зустріч з головою РДА була запрошена представницька делегація новоутвореної Маловільшанської ОТГ на чолі з Юрієм Дробовичем. Порядок денний наради містив кілька питань, ключовим серед яких стало  обговорення подальшої долі закладів освіти, культури та соціальної сфери, які знаходяться в населених пунктах, що увійшли до складу ОТГ.

 

Як зазначила голова адміністрації,  з першого січня вже має запрацювати бюджет  новоутворених громад, тому при його формуванні необхідно чітко бачити статті не лише доходів, а й витрат. При цьому варто пам’ятати, що кожна установа – це не просто назва. У ній працюють десятки людей, які хочуть знати яке майбутнє на них чекає.  Тому керівництво району триматиме на контролі питання вирішення подальшої долі всіх закладів соціально-культурної сфери.

 

Юрій Дробович підтримав позицію райдержадміністрації з цього питання та наголосив, що завжди готовий до конструктивної співпраці. Проте рішення будуть прийматися спільно з депутатами  після детального вивчення всіх проблемних питань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень