Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: сільське господарство тримається на справжніх господарях

Дата: 16.11.2020 10:55
Кількість переглядів: 418

Фото без описуНапередодні Дня працівників сільського господарства голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк та заступник голови Володимир Толочко відвідали одне із провідних аграрних господарств району – ТОВ «Острійковське».

 

Господарство спеціалізується на  молочному тваринництві, вирощуванні свиней та рослинництві  і є прикладом сучасного господарювання в аграрній сфері.

 

– Зізнаюся: вражена від побаченого, – так характеризує результати поїздки у ТОВ «Острійківське» голова адміністрації Людмила Мерзлюк. – Ярослав Леонідович Коломієць – приклад справжнього господаря, на яких тримається сільське господарство. Молодий, прогресивний, амбітний. Близько 10 років тому задумав створити у с. Острійки сучасну ферму молочного тваринництва і поступово, крок за кроком зробив це. Нині господарство має сучасний молочний комплекс, оснащений електронним обладнанням, доїльним устаткуванням «карусель», які широко застосовуються  у світовій практиці на великих комплексах. І відрадним є те, що Ярослав Леонідович не збирається зупинятися на досягнутому.

 

Загалом у ТОВ «Острійківське» працює близько 60 осіб. Підприємство оснащене новітньою сільськогосподарською та електронною технікою. Фахівці постійно удосконалюють свої навички та знання, відвідуючи відповідні виставки та беручи участь у спеціалізованих курсах.

 

Щодо молочної ферми, то наразі на ній нараховується близько 2000 голів ВРХ різних порід, зокрема – українська чорно-ряба молочна (племінний репродуктор) та голштинська. Практикується  безприв'язне утримання тварин. Кожна корова, кожне новонароджене теля мають цифровий паспорт  та оснащені відповідними електронними датчиками, які засвідчують про їхній фізичний та емоційний стан.

 

Підприємство застосовує  безконтактний метод збору молока, постійно контролює його якість і є VIP-поставщиком продукції для провідних виробників молочних виробів, зокрема, компанії Danone Україна.

 

Як зазначив Ярослав Коломієць, у планах – подальший розвиток господарства за умови, звичайно, якщо на заваді не стоятимуть природні та інші катаклізми.

 

Користуючись нагодою щиро зичимо ТОВ «Острійківське» і всім працівникам сільського господарства району успішної реалізації наміченого і подальших здобутків у виробництві високоякісної продовольчої сировини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень