Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання атестаційної комісії освітян

Дата: 13.11.2020 12:11
Кількість переглядів: 558

Фото без опису13 листопада відбулося позачергове засідання атестаційної комісії відділу освіти Білоцерківської РДА. На засіданні члени комісії розглянули питання перенесення строку чергової атестації педагогічного працівника  та  про хід атестації керівних кадрів закладів освіти району.

Голова атестаційної комісії Вікторія Бабенко наголосила присутнім на те, що під час вивчення управлінської діяльності керівників та їх заступників, які підлягають черговій атестації на відповідність займаній посаді, керуємося вимогами Типового положення про атестацію педагогічних працівників (наказ МОН України від 06.10.2010 № 930). Також зауважила на виконанні вимог  Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту». Цими Законами було вперше запроваджено накопичувальну систему визначення обсягу (тривалості) підвищення кваліфікації педагогічних працівників. У новому Законі про ПЗСО збережено такий підхід та визначено, що педагогічні працівники мають підвищувати свою кваліфікацію щорічно, а загальна кількість академічних годин для підвищення кваліфікації протягом п'яти років, яка оплачується за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, не може бути меншою за 150 годин, з яких не менше 10 відсотків загальної кількості годин обов'язково повинні бути спрямовані на вдосконалення знань, вмінь і практичних навичок у частині роботи з учнями з особливими освітніми потребами.

Підвищення кваліфікації керівників закладів освіти ґрунтується на тих же засадах, що і підвищення кваліфікації інших педагогічних працівників, але є особливість, пов'язана з їхніми управлінськими повноваженнями. Зокрема частина четверта статті 38 Закону про ПЗСО передбачає, що керівник (крім приватного закладу) зобов'язаний протягом першого року після призначення на посаду пройти також курс підвищення кваліфікації з управлінської діяльності обсягом не менше 90 навчальних годин. Ці 90 годин мають бути включені до загального обсягу підвищення кваліфікації (не менше 150 годин) впродовж 5 років.

Між членами атестаційної комісії здійснено розподіл вивчення рівня управлінської діяльності керівників, які атестуються.

У ході засідання члени атестаційної комісії обговорили питання перебігу атестаційної кампанії у період децентралізації та утворення громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень