Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Працівники адміністрації відзвітували про дотримання антикорупційного законодавства

Дата: 10.11.2020 15:18
Кількість переглядів: 683

Фото без описуЗапобігання корупції – один із пріоритетних принципів діяльності працівників Білоцерківської районної державної адміністрації.

 

З цією метою,  керуючись Законом України «Про запобігання корупції»,   в  адміністрації було затверджено «План заходів Білоцерківської районної державної адміністрації щодо запобігання корупції на 2020 рік», яким визначено основні організаційні, превентивні антикорупційні заходи та заходи щодо підвищення рівня правової освіти з питань попередження та профілактики корупційних проявів.

 

Відповідно до Плану основними напрямками роботи райдержадміністрації щодо запобігання проявам корупції визначено: вивчення законодавства про державну службу з питань добору кадрів, декларування доходів і видатків їх та членів їх сімей; забезпечення прозорості прийняття управлінських рішень, процедури державних закупівель керівництвом райдержадміністрації, керівниками їх структурних підрозділів; доступ громадян до інформації про діяльність районної державної адміністрації; персональна відповідальність посадових осіб за прийняті рішення; посилення роботи щодо запобігання зловживанню службовим становищем тощо.

 

Для забезпечення контролю за станом виконання структурними підрозділами райдержадміністрації плану заходів, відповідальними працівниками запроваджено щоквартальне подання інформації для її узагальнення та використання в роботі.

 

Як зазначила головний спеціаліст з питань взаємодії із правоохоронними органами та протидії проявам корупції апарату райдержадміністрації Світлана Корнійчук під час наради у голови райдержадміністрації, за підсумками ІІІ кварталу встановлено, що в управліннях, відділах, структурних підрозділах Білоцерківської районної державної адміністрації, в межах повноважень, вжито ряд заходів, які направлені на сумлінне дотримання вимог антикорупційного законодавства.

 

Зокрема,  підвищено ефективність роботи конкурсної комісії в частині ретельної перевірки даних щодо кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби, включено до її складу працівників, які займаються питаннями профілактики правопорушень та проявів корупції. З початку 2020 року проведено 3 конкурси на 3 посади.

 

Проводяться юридичні експертизи проектів нормативно-правових актів, організаційно-розпорядчих документів, аналіз діючих нормативно-правових актів на предмет наявності корупціогенних чинників.

 

Забезпечено проведення спеціальної перевірки відомостей за письмовою згодою особи, яка претендує на зайняття посади державного службовця, у тому числі щодо відомостей, поданих особисто.

 

Під час використання коштів місцевого бюджету головні розпорядники бюджетних коштів обов’язково здійснюють поточні закупівлі через державні закупівлі «ProZorrо». Застосовуються й інші антикорупційні заходи.

 

З метою створення умов для залучення громадськості до здійснення заходів з протидії корупції в Білоцерківській райдержадміністрації на офіційному сайті створено рубрику «Повідомити про корупційне правопорушення», куди кожен громадянин може направити вмотивоване повідомлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень