Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На оперативній нараді обговорили ситуацію щодо протидії поширенню COVID-19

Дата: 10.11.2020 10:49
Кількість переглядів: 820

Фото без описуПід час оперативної наради у голови Білоцерківської РДА Людмили Мерзлюк з керівниками структурних підрозділів  адміністрації, установ  та організацій Білоцерківщини розглянули стан справ у районі, виконання планових показників наповнення місцевого бюджету та  ситуацію щодо протидії поширенню COVID-19.

 

Як зазначила Людмила Мерзлюк, питання боротьби з поширенням коронавірусної інфекції на сьогоднішній день є ключовим, оскільки  COVID-19 не здає свої позиції, тому ситуацію потрібно тримати під контролем, аби убезпечити своє життя та оточуючих.

 

За словами завідувача сектора з питань цивільного захисту, агропромислового розвитку та економіки  райдержадміністрації, начальника штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрія Клочка, становище з поширенням  COVID-19  продовжує бути складним, але контрольованим

 

Рішенням позачергового засідання Державної комісії ТЕБ та НС  встановлено з 00 годин 00 хвилин 9 листопада нове епідемічне зонування, відповідно до якого вся Україна перебуває у «червоній» або «помаранчевій» зоні. У Київській області у “червону” зону втрапили міста Васильків, Обухів, Переяслав та Фастів, Баришівський, Кагарлицький, Миронівський та Обухівський райони. Усі решта територій мають “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, включаючи Білу Церкву і Білоцерківський район.

 

Загалом ситуація з поширенням короновірусної інфекції залишається тривожною. За минулий тиждень у Білоцерківському районі  COVID-19 підтверджено у 133 осіб, а за останню добу (за даними обласного лабораторного центру)  - у 12 осіб, з них: жителів  м. Узин – 1, с. Поправка – 2, с. Тарасівка – 2, с. Томилівка – 1, с. Чепиліївка – 2, с. Шкарівка – 4.

 

Зростає число хворих і серед медичних працівників. Наразі у 7 працівників медичних закладів району, підтверджено  COVID-19. Проте, як наголосила голова адміністрації, Білоцерківська центральна районна лікарня продовжує приймати хворих з підозрою на коронавірусну хворобу. Бригади лікарів на практиці випрацювали протоколи лікування ковід-хворих. Більше того, у закладі вже почали проводити ургентні операції та інші лікувальні заходи, яких потребують хворі з COVID-19.  Серед проблемних питань, які залишаються актуальними для нашої районної лікарні, є гостра нестача персоналу та забезпеченість медичним киснем. Керівництво закладу щоденно працює над вирішенням цих проблем.

 

- Переконана, що наші медичні працівники успішно впораються з поставленими задачами, - зазначила Людмила Мерзлюк. - Проте нам потрібно не ускладнювати ситуацію, а, навпаки, допомагати нашим лікарям, контролюючи свою поведінку та поведінку своїх рідних з питань суворого  дотримання правил карантину. Нерідко саме обачність рятує життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень