Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Радіодиктант національної єдності: ми любимо тебе, рідна мово!

Дата: 09.11.2020 15:36
Кількість переглядів: 531

Фото без описуДвадцять років тому Українське радіо започаткувало щорічну акцію, присвячену українській мові, — Радіодиктант національної єдності. Уперше подію провели 24 травня 2000 року до Дня Кирила й Мефодія. Згодом традиційною датою написання радіодиктанту стало 9 листопада, День української писемності та мови.

Радіодиктант не має на меті перевірки грамотності конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб — акція єднання навколо рідної мови, участь у якій може взяти кожен охочий.

Фото без описуЦього року до написання ХХ ювілейного радіодиктанту у Білоцерківському районі, окрім школярів та вчителів закладів освіти району,  долучилися  голова Білоцерківської райдержадміністрації  Людмила Мерзлюк, заступник голови адміністрації Володимир Толочко, начальник відділу освіти Білоцерківської РДА Віктоорія Бабенко, державні службовці та представники інтелігенції району.

 

Розпочалося дійство з флешмобу – 11-класники вітали учасників радіодиктанту через платформу ZOOM. З вітальними словами до закладів освіти звернулися Людмила Мерзлюк та Вікторія Бабенко, які відзначили визначальну роль підростаючого покоління у підтриманні кращих традицій українського народу, популяризації української мови серед молоді.

 

- Участь кожного у радіодиктанті засвідчує любов і повагу до рідної мови, - зазначила голова адміністрації і побажала всім учасникам акції успіхів у не лише в написанні диктанту, а й у реалізації мрій та досягненні поставлених цілей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень