Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні комісії обговорили напрями роботи з податковими боржниками

Дата: 03.11.2020 15:15
Кількість переглядів: 785

Фото без описуНаповнення місцевих бюджетів є основною складовою успішного розвитку громад. Проте окремі суб’єкти господарювання дозволяють собі порушення чинного законодавства та  не сплачують своєчасно необхідні податки і внески. З метою     підготовки необхідних  пропозицій стосовно визначення шляхів, механізмів та способів вирішення питань щодо якнайшвидшого погашення заборгованості по ЄСВ і ПДФО  голова Білоцерківської РДА Людмила Мерзлюк провела  засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків та інших надходжень, виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

 

На засідання були запрошені  керівники підприємств, фізичні особи підприємці, які мають заборгованість по ЄСВ і ПДФО та голови сільських рад, на території яких зареєстровані боржники.

 

Як зазначила голова райдержадміністрації, саме очільники громад, у першу чергу, повинні бути зацікавлені в наповненні бюджету, тому мають тримати на контролі інформацію про реєстрацію новостворених підприємств на території громади, та практично допомагати у виявленні неоформлених працівників, які працюють на підприємствах, що розташовані на території сільських рад, проводити роботу з керівниками підприємств, ФОПами, які мають заборгованість зі сплати ЄСВ і ПДФО. 

- Ми маємо виховувати законослухняність у громадян. Адже всі перед законом рівні, проте одні діють у правовому руслі, інші ж намагаються знайти якісь ходи, аби уникнути відповідальності. Необхідно виправляти цю ситуацію. Тому лише тісна співпраця голів громад та податкової служби дасть бажані результати, - висловила переконання Людмила Мерзлюк, звертаючись до сільських голів.

 

Члени комісії ретельно вивчили кожну справу щодо заборгованості окремих підприємств та ФОПів і визначили шляхи роботи по кожному з них.

 

Зокрема, визначено, що наразі у Білоцерківському районі заборгованість по сплаті ЄСВ становить  12 млн 137 тис. грн    і ПДФО  - 4 млн 136 тис. грн. Найбільшими боржниками є  ПРАТ «Компанія Райз» (борг 193 тис. 881 грн), зареєстрована у Піщанській сільській раді, ПП «Укртелемедія» (борг 151 тис. грн.), зареєстрована у Маловільшанській сільській раді, та ПП Кужецька Галина Володимирівна (борг 16 тис. 858 грн.), зареєстрована у Вільнотарасівській сільській раді.

 

Члени комісії звертаються до керівників підприємств-боржників з проханням негайно погасити заборгованість зі сплати ЄСВ та  ПДФО.

 

За консультаціями з цього питання звертатися до ГДРІ Білоцерківського відділу по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області Жанни Григорівни Кириченко (тел. 39-19-18).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень