Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківщина у «помаранчевій» зоні. Проте ситуація контрольована

Дата: 02.11.2020 15:45
Кількість переглядів: 951

Фото без описуКлючовим питанням кожної оперативної наради  у голови Білоцерківської районної державної адміністрації є обговорення питання поширення коронавірусної інфекції та стану дотримання правил карантину на території Білоцерківського району.

Як доповів завідувач сектору з питань цивільного захисту, агропромислового розвитку та економіки райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко, на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС, що відбулося 30 жовтня, оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Новий розподіл набув чинності з 00:00 години 2 листопада 2020 р. Відповідно до цього розподілу у Київській області шість територій потрапили в “червону” зону. Йдеться про міста Бориспіль, Васильків, Обухів, Переяслав і Фастів, а також Обухівський район. Усі решта територій, включаючи Білу Церкву і Білоцерківський район, мають “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 641, на території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено  "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для "зеленого" та "жовтого" рівня епідемічної небезпеки, забороняється:
- проведення масових (спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;
- діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;
- відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
- проведення закладами охорони здоров'я планових заходів з госпіталізації, крім: надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим; надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров'я пацієнтам з онкологічними захворюваннями; надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах; надання планової медичної допомоги закладам охорони здоров'я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів; проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров'я людей.
-  діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;
- приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
-  приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;
- діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.
Організатор заходу, власник закладу, який приймає відвідувачів, зобов'язаний контролювати їх кількість та обмежити доступ у разі перевищення допустимої кількості відвідувачів.

Щодо рівня захворюваності на  COVID-19, то, на жаль, статистика невтішна. Зростає чисельність інфікованих майже у всіх населених пунктах району. За інформацією КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району», станом на 02 листопада 2020 року підозра виявлення хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 підтверджена у 799 жителів Білоцерківського району. Майже половина з них (364 особи) проживають в Узинській ОТГ.

- Попри таку невтішну статистику, ситуація в районі контрольована, - наголосила голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк. – Наша районна лікарня успішно справляється з подоланням наслідків коронавірусної інфекції у пацієнтів, які направляються на лікування до закладу. З радістю констатую факт: за останні дві доби летальних випадків з числа хворих COVID-19  не було. А це означає, що команда медперсоналу районної лікарні діє злагоджено і професійно. Наразі заклад, завдяки підтримці районної влади,  забезпечений всім необхідним. Висловлюємо вдячність всім небайдужим громадянам, які у перші складні дні підставили плече допомоги. Разом з тим звертаюся з проханням до відвідувачів соцмереж: не піддавайтеся паніці і не ведіться на провокаційні пости псевдоблогерів про те, що  ситуація в районній лікарні плачевна, тому потрібно терміново здавати гроші на допомогу медикам. Наголошую: лікарня кошти через соцмережі не збирає. Це обман, спрямований на виманювання грошей. Якщо хтось виявить бажання допомогти нашому чи іншому медичному закладу, то це потрібно робити, зв’язавшись безпосередньо з керівництвом лікарні. Допомога потрібна завжди. Але робити це слід виважено і мудро. Паніка – найкращий союзник хвороби. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень