Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині вшанували пам’ять жертв нацизму

Дата: 28.10.2020 12:53
Кількість переглядів: 665

28 жовтня, вФото без опису рамках відзначення 76-ї річниці вигнання нацистів з України, керівництво Білоцерківського району взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника полеглим воїнам на території меморіального комплексу у селі Бикова Гребля.

 

Як зазначила голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, за вигнання нацистів  і встановлення миру на своїй землі український народ сплатив надзвичайно високу і страшну ціну – кількість військових і цивільних жертв Другої світової війни оцінюється істориками у 8–10 млн українців. 700 міст, 28 тис. сіл, 16 тис. підприємств були пошкоджені або знищені внаслідок боїв і каральних дій окупантів.

 

Білоцерківщина, як і вся Україна, відчула на собі тяжке ярмо нацизму. 16 липня 1941 року наш край був окупований фашистами. Довгих три з половиною роки тривала окупація. Жителі району чинили опір нацистам. Більше 12 тисяч синів і дочок Білоцерківщини воювали на фронтах Другої світової війни, а близько 7 тисяч не повернулися до рідних домівок  Ті, хто не пішов на фронт, боролися з ворогом в тилу, в багатьох селах діяли партизанські групи.

 

І сьогодні, у день відзначення 76-ї річниці вигнання нацистів з України ми низько вклонямося всім, хто не жалкуючи себе, чинив опір окупантам, хто домігся вигнання нацистів з української землі та сприяв мирній розбудові рідного краю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень