Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На оперативній нараді обговорили стан протидії поширенню COVID-19

Дата: 27.10.2020 11:24
Кількість переглядів: 854

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів адміністрації, очільниками комунальних підприємств  та територіальних органів влади, під час якої розглянули низку питань, і у першу чергу -  щодо стану боротьби з поширенням коронавірусної інфекції на території Білоцерківського району.

 

Людмила Мерзлюк проінформувала присутніх про те, що на особистому постійному контролі тримає ситуацію в КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня», яка з 15 жовтня 2020 року приймає хворих з підозрою на  COVID-19 з усієї Київської області.

 

Наразі заклад забезпечений необхідними медичними препаратами та деззасобами. Заповнюваність лікарні складає 83%. Переважна більшість хворих мають ускладнений перебіг хвороби, що потребує посиленої уваги з боку медичних працівників, проте є певні проблеми із забезпеченням медичними кадрами, особливо середньої ланки. Разом з тим існує реальна загроза інфікування медичних працівників. Саме тому керівництво  КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» акцентує увагу на максимальному дотриманні засобів безпеки під час контакту персоналу з пацієнтами.

 

Щодо ситуації з поширенням коронавірусної інфекції серед населення Білоцерківського району та діяльності мобільних бригад учасників наради проінформував директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району» Іван Ровенко. За його словами з початку пандемії тестово підтверджено інфікування  на COVID-19 у майже 650 жителів району. Коронавірусна хвороба була виявлена і 14 медичних працівників Центру. З них 4 були госпіталізовані.

 

Мобільні бригади, які виїжджають на виклик до хворих і здійснюють забір ПЛР-тестів, забезпечені всім необхідним. Наразі скоротилися терміни отримання результатів тестів, що дозволяє пришвидшити реагування у випадку підтвердження у пацієнтів інфікування на COVID-19. Проте чисельність інфікованих невпинно зростає, тому і лікарі і керівництво району вкотре закликають громадян бути максимально обачними і дотримуватися рекомендацій МОЗ щодо поведінки у громадських місцях, ретельного миття рук та обробки їх дезінфікуючими засобами.

 

Рішенням позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з  00.00 години 26  жовтня 2020 року було оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Київської області. «Червоний»  рівень встановлено на території мм. Бориспіль, Васильків, Обухів та у Бориспільському і  Обухівському районах. На території Білоцерківського району продовжує діяти "жовтий" рівень безпеки. У місті Біла Церква - "помаранчевий". 

 

З протоколом позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій можна ознайомитися ТУТ..


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень