Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання колегії Білоцерківської райдержадміністрації

Дата: 23.10.2020 10:05
Кількість переглядів: 707

Фото без описуПід головуванням Людмили Мерзлюк  відбулося планове засідання колегії Білоцерківської районної державної адміністрації, на якому  розглянули стан виконання районного та місцевих бюджетів, розвиток сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, роботу зі зверненнями громадян  та ситуацію з протидією поширення коронавірусної інфекції на території району.

 

Розпочалося засідання з інформації голови адміністрації щодо роботи НКП «Білоцерківська центральна районна лікарня»  у якості ковід-госпіталю, забезпечення медичного закладу киснем, медикаментами, дезінфікуючими засобами та рівнем захворюваності серед населення і медичних працівників. Остання позиція викликає особливу тривогу, оскільки інфікування лікарів та молодшого медичного персоналу призведе до колапсу у роботі медичного закладу, що унеможливить надання необхідної медичної допомоги населенню.

Як зазначила голова адміністрації Людмила Мерзлюк, наразі необхідно першочергово подбати по захист медиків і закупівлю необхідних засобів, тому окрім коштів, додатково спрямованих з районного бюджету,  очікується допомога бізнесу та волонтерів, тож є сподівання, що нам вдасться з якнайменшими втратами вийти переможцями у боротьбі з COVID-19.

З виконанням районного та місцевих бюджетів за 9 місяців 2020 року  членів колегії ознайомила в.о. начальника управління фінансів райдержадміністрації Світлана Ейсмонт. Загалом планові показники виконуються. Так, станом на 1 жовтня 2020 року надходження до доходної частини загального фонду районного бюджету, без врахування трансфертів, складають 79,7 млн грн, що становить 114,7 % виконання до затверджених планових показників.

Фактичні надходження власних доходів за 9 місяців 2020 року менше фактичних надходжень за відповідний період  2019 року на 3,2 млн грн  або на 3,9% %. Всього надійшло до районного бюджету разом із трансфертами  146,9 млн  грн , що склало 106,4 % виконання до плану на звітний період.

Планові показники по податку на доходи фізичних осіб виконано на  114,8 %, перевиконання становить 10,2 млн грн.  В порівнянні із фактичними надходженнями за 2019 рік зазначеного податку надійшло на 3,0 млн грн  менше у зв’язку з тим ,що найбільшого платника зазначеного податку ПраТ «Росава» визнано банкрутом і втрати бюджету склали за 9 місяців поточного року 9,9 млн грн: за 9 місяців 2020 року надійшло до бюджету 6,6 млн грн, а у 2019 році за цей період надійшло 16,5 млн грн. Крім того, у зв’язку з перереєстрацією до м. Біла Церква підприємств ФЗ «Біофарма» та ТОВ «Біофарма плазма» втрати бюджету за 9 місяців склали 2,5 млн грн.

Субвенцій до місцевого районного бюджету надійшло 63,9 тис. грн, що становить 98,0 % до планових показників .

Надходження до доходної частини спеціального фонду районного місцевого бюджету становлять 3,7 млн грн , що складає 226,0 % виконання до річного плану з урахуванням змін.

Наявні ресурси бюджету спрямовувалися, насамперед, на фінансування захищених статей видатків, зокрема: на оплату праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, придбання медикаментів та продуктів харчування, оплату комунальних послуг та енергоносії. Ці витрати в загальній сумі видатків без врахування субвенцій та внутрішніх трансфертів  склали  за  9 місяців 2020 року  110,0 тис. грн, що становить 86 % до загального обсягу фінансування видатків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень