Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На порядку денному – захист одиноких осіб з інвалідністю та людей похилого віку

Дата: 22.10.2020 09:05
Кількість переглядів: 731

Фото без описуЗаступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимир Толочко  провів засідання комісії з розгляду питань соціального обслуговування та надання соціальних послуг при Білоцерківській районній державній адміністрації .

Члени комісії розглянули питання щодо поселення на безкоштовне обслуговування та надання соціальних послуг у відділення стаціонарного догляду постійного проживання у с. Макіївка та   продовження терміну перебування у цьому ж закладі двох осіб з інвалідністю, які потребують стороннього догляду.

Також на засіданні обговорили можливість і доцільність прийняття на безоплатне обслуговування та надання соціальних послуг особи похилого віку, ветерана праці, який наразі потребує допомоги з боку соціальних служб, про що зазначено у відповідному клопотанні органу місцевого самоврядування за місцем проживання ветерана.

Як зазначив голова комісії Володимир Толочко,  Постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 року № 1417 (зі змінами) передбачено звільнення від плати за соціальне обслуговування в структурних підрозділах територіального центру громадян, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу разі, коли такі рідні належать до малозабезпечених і отримують державну соціальну допомогу у встановленому законодавством порядку, є особами похилого віку, визнанні інвалідами у встановленому порядку, залежні від психоактивних речовин, алкоголю, перебувають в місцях позбавлення волі тощо. Для цього місцевий орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, що утворив територіальний центр, самостійно або через утворену комісію приймає рішення (розпорядження) про звільнення громадян, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу від зазначеної плати.

Зважаючи на складність ситуації у кожному розглянутому випадку та надані клопотання сільських рад, комісія прийняла рішення про задоволення клопотань.

– У нас у пріоритеті – захист одиноких осіб з інвалідністю та похилого віку, - зазначив голова комісії Володимир Толочко, підсумовуючи результати засідання. – Якщо людина дійсно потребує допомоги, то ми зобов’язані сприяти тому, щоб вона отримала безкоштовне обслуговування та надання відповідних соціальних послуг.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень