Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківська районна лікарня  переналаштована на ковід-госпіталь і буде вдячна за підтримку кожного

Дата: 20.10.2020 15:17
Кількість переглядів: 781

Фото без описуЗ 15 жовтня 2020 року, відповідно до наказу МОЗ, Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської районної ради «Білоцерківська районна лікарня» було визначене медичним закладом для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Про це на оперативній нараді у голови Білоцерківської районної державної адміністрації доповів виконуючий обов’язки директора закладу Олександр  Грузинський.

 

Наказ МОЗ було підписано 14 жовтня, а вже з 15 жовтня, за словами лікаря, районна лікарня почала приймати перших хворих з підозрою на COVID-19. Наразі всі відділення, окрім дитячого, яке має окремий вхід, та поліклініки зачинені. Заповнення ковід-госпіталю становить майже 50% від планового.

 

Як зазначив Олександр  Грузинський, лікарня подбала про забезпечення на найближчих 10 днів необхідними деззасобами та медикаментами, проте надзвичайно актуальним є питання постачання медичного кисню,оскільки пацієнти, які поступають на лікування, у 80% випадків є кисневозалежні. Наразі завезення кисню здійснюється з Дніпропетровська, проте в дефіциті є кисневі балони.

 

Тому заклад буде вдячний за волонтерську допомогу від господарств та окремих громадян, які мають у розпорядженні кисневі балони та готові віддати їх у користування Білоцерківській районній лікарні. Не відмовиться медична установа і від будь-якої волонтерської допомоги, оскільки наразі всі кошти спрямовані на закупівлю медичних препаратів та засобів захисту для пацієнтів і медичних працівників, які, до речі, почали масово хворіти на COVID-19.

 

Як зазначила Людмила Мерзлюк, Білоцерківська районна державна адміністрація вже профінансувала Комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської районної ради «Білоцерківська районна лікарня» на 8 млн 700 тис. грн. Проте, зважаючи на ситуацію що склалася,  ініціювала додаткове виділення з районного бюджету ще близько 2 млн грн. Відповідне подання направлене на розгляд позачергової сесії Білоцерківської районної ради, яка має відбутися найближчими днями.

 

– Медичні працівники, як і наші військові на Сході, наразі знаходяться на передовій. Вони ризикують своїм життям, рятуючи інших, та життям своїх рідних, - наголосила голова адміністрації. – Звертаюся до жителів Білоцерківщини: давайте підтримаємо наших лікарів, увесь медичний персонал. У першу чергу – убезпечте себе від інфікування, дотримуйтеся елементарних правил карантину! Чим рідше ми хворітимемо, тим меншим буде навантаження на наші лікарні. Окрім того, звертаюся до керівників господарств, пересічних громадян: якщо  готові надати волонтерську допомогу, Білоцерківська районна лікарня  з радістю її прийме. Будемо протистояти COVID-19 разом!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень