Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Місто – в «помаранчевій» зоні, а район – у «жовтій»

Дата: 19.10.2020 14:55
Кількість переглядів: 831

З 19 жовтня в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), яке відбулося  у четвер, 15 жовтня 20202 року. Комісія оновила список міст і районів, які потрапили до «червоної» та «помаранчевої» епідеміологічної зони з поширення коронавірусу.

Відповідно до цього рішення, до «червоної» зони було віднесено місто Васильків та Бориспільський район Київської області. Місто Біла Церква разом з містами  Бориспіль, Ірпінь, Обухів, Переяслав (Переяслав-Хмельницький) та Фастів, Васильківським, Києво-Святошинським, Обухівським та Фастівським районами Київської області втрапили до «помаранчевої» зони.

Білоцерківський район залишається у «жовтій» епідеміологічній зоні з поширення коронавірусу.  

Проте число інфікованих серед жителів Білоцерківщини невпинно зростає. Так, за інформацією директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району»  Білоцерківської районної ради  Івана Ровенка, у станом на 09.00 19 жовтня  2020 року у Білоцерківському районі підозру виявлення хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 підтверджено у 504 осіб. Майже половина з них – жителі Узинської ОТГ (244 особи).

Окрім того, інфікування тестово підтверджено у 57 жителів Фурсівської ОТГ, 38 осіб у с. Шкарівка, 19 осіб у смт Терезине, 18 осіб у с. Томилівка, 11 осіб у с. Мала Вільшанка, по 10 осіб у селах Сорокотяги, Черкас, Озерна, Піщана, 9 осіб  у с. Чупира. Також інфікованих виявлено: 1 особа у с. М. Сквирка, 2 особи у с. Макіївка, 2 особи у с. Однорог, 2 особи у с. Щербаки, 6 осіб у с. Пилипча, 4 особи у с. Бикова Гребля, 2 особи у с. Блощинці, 2 особи у с. Городище, 2 особи у с. Коженики, 1 особа  у с. Глушки, 3 особи у с. Володимирівка, 1 особа у с. Коржівка, 4 особи у с. Потіївка, 6 осіб у с. Поправка, 3 особи у с. Сидори,  2 особи у с. Глушки, 1 особа у с. Клочки, 2 особи у с. Фастівка, 5 осіб  у с. Храпачі, 2 особи у с. Скребиші, 1 особа на Селекційній Станції, 1 особа у с. Бакали, 1 особа у с. Яблунівка, 6 осіб у с. Острійки, 3 особи у с. Людвинівка, 1 особа у с. Вільна Тарасівка, 1 особа у с. Щербаки, 1 особа у с. Розаліївка, 1 особа у с. Дрозди. Мають місце і летальні випадки від ускладнень, спричинених  коронавірусною хворобою.

Зважаючи на таку сумну статистику, вкотре звертаємося до всіх жителів Білоцерківщини: носіть маски в громадських місцях, дотримуйтесь безпечної дистанції, мийте руки з милом і обробляйте антисептиком! Бережіть себе і своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень