Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні створено новий "Атлас адміністративно-територіального устрою України. Новий районний поділ і територіальні громади: 2020"

Дата: 16.10.2020 12:16
Кількість переглядів: 1110

В атласі вказано 136 районів, назви, межі, площі, чисельність населення, склад громад кожного нового району кожної області.

 

За ініціативи Міністерства розвитку громад та територій України видано «Атлас адміністративно-територіального устрою України. Новий районний поділ та територіальні громади: 2020».

Атлас містить детальну інформацію щодо нового адміністративно-територіального устрою України: назви, межі, площі, кількість населення, склад по громадах кожного нового району кожної області.

Як зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода, «з самого початку децентралізації, ми не просто намагалися створити нову мапу України. Завдання було набагато амбітнішим – ми прагнули, щоб усі громади в країні отримали рівні можливості, які б дозволяли їм змінювати життя людей на краще, надавати якісні і доступні послуги. В цьому ми вбачали запоруку успіху для всієї України. З року в рік реформа отримувала реальні обриси. У законодавстві з’являлися потрібні норми, на карті – нові громади, у людей – нова якість життя. У 2020 році ми закінчили важливий етап реформи – створили по усій країні нові громади і нові райони, межі та склад яких ви знайдете у цьому Атласі. Попереду набагато складніша робота – зробити ці громади успішними».

Збірку підготовлено Товариством дослідників України під редакцією автора ідеї  Павла Остапенка та за підтримки проєкту «Підтримка належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації» Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

В атласі вказано 136 районів (в т.ч. 17 - на тимчасово окупованих територіях України) і назви, межі, площі, чисельність населення, склад громад кожного нового району кожної області.

 

За даними з атласу, всього в Україні 29 710 поселень (міста, селища міського типу, села). Також повідомляється, що на сьогодні населення в Україні становить 41 902,4 тис. осіб.

 

Київська область включає: 7 районів, 69 територіальних громад, 1781 тис. осіб населення та 1180 населених пунктів. Площа області – 28, 131 тис. км кв.

 

У Білоцерківський район (адміністративний  центр - м. Біла Церква, 209, 2 тис. осіб) буде входити 13 територіальних громад: Білоцерківська міська, Володарська селищна, Гребінківська селищна, Ковалівська сільська, Маловільшанська сільська, Медвинська сільська, Рокитнянська селищна, Сквирська міська, Ставищенська селищна, Таращанська міська, Тетіївська міська, Узинська міська, Фурсівська сільська.

Населення району – 443, 4 тис. осіб.

Населених пунктів – 302.

Площа району – 6, 51 тис. кв. км.

 

Ознайомитися з "Атласом адміністративно-територіального устрою України. Новий районний поділ і територіальні громади: 2020" зможете, перейшовши за посиланням:  https://www.minregion.gov.ua/wp-content/uploads/2020/10/atlas_novogo_atu_2020.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень