Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Мазепинцях вшанували українське козацтво та вклонилися гетьману Мазепі

Дата: 13.10.2020 14:23
Кількість переглядів: 786

Фото без опису14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, Україна на державному рівні вшановує своїх захисників та відзначає День українського козацтва. Цього дня українці віддають данину пам’яті полеглим захисникам та згадують воїнів, які в різні часи обороняли й обороняють незалежність і територіальну цілісність України.

Вже традиційно на Покрову Пресвятої Богородиці у селі Мазепинці Білоцерківського району відбуваються урочистості біля Меморіального комплексу парку козацької слави. Цьогоріч вони проходили напередодні свята, без залучення широкої громадськості і з дотриманням карантинних вимог.

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк разом із заступником голови Білоцерківської районної ради Анатолієм Чичикало, керівником апарату адміністрації Ольгою Кучер,  завідувачем сектору культури, молоді та спорту Роман Бичеком і Дроздівським сільським головою Галиною Морською  вшанували пам’ять українських козаків та поклали квіти до пам’ятного хреста на території Меморіального комплексу парку козацької слави.

 

Також представники районної влади і очільник Дроздівської громади поклали квіти до пам’ятника  великого гетьмана Війська Запорозького, глави козацької держави Івана Мазепи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень