Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

COVID-19 не відступає. Будьте обачними!

Дата: 13.10.2020 10:09
Кількість переглядів: 822

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації тримає на постійному контролі ситуацію з поширенням   коронавірусної інфекції COVID-19 та стану дотримання карантину у Білоцерківському районі.

 

Наразі ситуація є надзвичайно серйозною. На Білоцерківщині стрімко зростає чисельність інфікованих осіб. Так, станом  на 12 жовтня 2020 року з початку пандемії було встановлено підозру виявлення хвороби, спричиненої COVID-19  у  410 жителів району, з них 179 осіб проживають або зареєстровані в Узинській  ОТГ, 56 осіб у Фурсівській ОТГ. Також зафіксовані випадки інфікування у багатьох населених пунктах району. Зокрема: 32 особи у с. Шкарівка, 18 осіб у с. Томилівка, 13 осіб у смт Терезине, 11 інфікованих у  селі М. Вільшанка по 8 осіб  у  селах Сорокотяги, Чупира  і  Піщана, по 7 осіб у селах Озерна та Черкас, по 6 – у Пилипчі і Поправці,  по 5 осіб у селах Храпачі та Острійки, по 4 особи у селах Бикова Гребля та Потіївка, по 3 особи у Сидорах та Людвинівці, по 2 інфікованих у селах Щербаки, Однорог Городище, Блощинці, Коженики, Володимирівка, Глушки і Скребиші  та по одній особі у селах  М. Сквирка, В. Тарасівка, Макіївка, Глушки, Коржівка,  Клочки, Фастівка, Яблунівка, Бакали та у Селекційній станції. На жаль, маємо і летальні випадки.

 

З 12 жовтня почали діяти нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, затверджені на засіданні 10 жовтня  2020 року  позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 31 можна дивитися ТУТ:). Згідно з цим розподілом Білоцерківщині вдається  утримуватися у «жовтій» зоні з  відповідними карантинними обмеженнями. Проте значна частина громадян ігнорує дотримання елементарних  правил карантину, наражаючи себе і оточуючих на небезпеку.

 

- На жаль, COVID-19 не відступає. Маємо сумну статистику. Надзвичайно боляче і прикро констатувати цей факт, - так прокоментувала ситуацію голова Білоцерківської районної адміністрації Людмила Мерзлюк. – Проте ми можемо протидіяти цій інфекції, застосувавши, на перший погляд, елементарні речі: дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції, миття рук та/або обробку їх відповідними антисептичними засобами, здійснення визначених заходів дезінфекції у громадських місцях. Це не складно. Просто потрібно бути  обачними  і соціально відповідальними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень