Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Оголошення про проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2021 році

Дата: 07.10.2020 09:27
Кількість переглядів: 960

До уваги голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів, органів місцевого самоврядування, та об’єднаних територіальних громад!

 

Регіональна конкурсна комісія з оцінки та забезпечення проведення відбору інвестиційних програм та проєктів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в Київській області, відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку та проєктів – переможців “Всеукраїнського громадського бюджету”, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) (далі – Порядок), оголошує конкурс інвестиційних програм на 2021 рік.

Прийом заявок для участі у конкурсному відборі проводиться до 05 листопада 2020 року включно.

Проведення Конкурсу передбачено Бюджетним Кодексом України, Законом України «Про засади державної регіональної політики», постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» (зі змінами), Наказом Мінрегіону від 24.05.2015 №80 «Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку», та іншими нормативно-законодавчими актами.

У відборі беруть участь інвестиційні програми і проєкти, подані в установленому законодавством порядку заявниками інвестиційних програм і проєктів (далі – заявники)

Заявниками можуть бути такі суб’єкти:

– центральні та місцеві органи виконавчої влади, органи виконавчої влади Автономної Республіки Крим;

– органи місцевого самоврядування;

– агенції регіонального розвитку, створені відповідно до Закону України “Про засади державної регіональної політики” (далі – агенції регіонального розвитку), – за винятком проєктів нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

Умовами спрямування коштів державного фонду регіонального розвитку є фінансування інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку (у тому числі проєктів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків, спортивної інфраструктури і відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних регіональних стратегіях розвитку.

Основними умовами відбору регіональною комісією інвестиційних програм і проєктів є їх відповідність пункту 6 Порядку, а також таким критеріям:

1) для проєктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) – наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проєктної документації;

2) календарний план реалізації становить від одного до трьох років;

3) співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків, а для проєктів – переможців “Всеукраїнського громадського бюджету” – співфінансування з місцевих бюджетів не менше 10 відсотків;

4) спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів;

5) загальна кошторисна вартість проєктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) понад 5000 тис. гривень, а для інших проєктів – понад 1000 тис. гривень.

Замовники будівництва повинні забезпечити під час розроблення проєктної документації для реалізації інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що пов’язані з будівництвом (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт), а також під час закупівлі транспортних засобів загального користування, шкільних автобусів обов’язкове врахування потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Згідно Порядку та наказу Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 24.04.2015 № 80 «Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку» (зі змінами)  для участі у конкурсному відборі заявники:

– оприлюднюють інформацію про інвестиційні програми та проекти регіонального розвитку на відповідній сторінці офіційного веб-сайту Міністерства розвитку громад та територій України (Мінрегіону) за посиланням https://new.dfrr.minregion.gov.ua до початку проведення оцінки та відбору;

– подають регіональній комісії за підписом керівника заявника інвестиційні програми та проекти регіонального розвитку за затвердженими формами та переліком документів (додаток).

Звертаємо увагу, що до оцінювання не будуть допускатись проєкти, заявники яких не надали на розгляд регіональної комісії необхідних документів та не розмістили проєкт на сторінці офіційного веб-сайту Мінрегіону (https://new.dfrr.minregion.gov.ua) у встановлений регіональною комісією строк, не заповнили всі розділи висвітленого проєкту.

Додаткова інформація про державний фонд регіонального розвитку та його нормативно-правова база розміщена на веб-сайті Мінрегіону (https://new.dfrr.minregion.gov.ua).

Місце прийому документів: м. Київ, вул. Іллєнка, 40, Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації, каб. 420 (відділ перспективного планування). Телефон для довідок: (044) 206 74 39.

Адреса електронної пошти: dfrr_koda@ukr.net.

ДОДАТОК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень