Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Адміністративно-територіальна реформа: про майбутнє громад та району

Дата: 06.10.2020 16:29
Кількість переглядів: 851

У приміщенні Білоцерківської районної державної адміністрації відбулася робоча зустріч голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк з головами та заступниками голів Володарської,  Рокитнянської, Сквирської, Таращанської та Тетіївської  РДА.   

Очільники районів, які за результатами адміністративно-територіальної реформи будуть входити у склад Білоцерківського району, обговорили майбутнє новоутворених громад у складі району та шляхи подальшої співпраці.

Також учасники зустрічі проаналізували запропоновані  проекти законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації», зокрема щодо розмежування повноважень новоутворених органів, регламентації їхньої діяльності, визначення сфер відповідальності тощо.

Окрема увага була приділена питанню розподілу майна територіальних громад та майна, що наразі перебуває в управлінні районних рад. Як зазначила Людмила Мерзлюк, відповіді на ці  питання закладені в законопроекті № 3651, який подано на розгляд Верховної Ради України.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень