Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зелена енергетика – інвестиції у майбутнє

Дата: 06.10.2020 09:39
Кількість переглядів: 1175

Фото без описуУ сучасних умовах глобалізації світової економіки обсяги прямих іноземних інвестицій є одним із важливих показників ступеня інтеграції країни в світову економіку. І у подвійному виграші є ті громади, на території яких з’являються інвестори, котрі вкладають іноземний капітал у вигляді техніки, технологій, ноу-хау, патентів для проведення реконструкції і модернізації сільського господарства  або ж створюють і розвивають сучасні підприємства, які спеціалізуються на донедавна нетрадиційному для України виробництві. Одним із таких є так звана «зелена» енергетика.

На відміну від європейської практики, відновлювана енергетика в нашій країні почалася розвиватися в останнє десятиліття, із введенням «зеленого» тарифу як стимулюючого інструменту. Поступово почали створюватися енергетичні компанії, які для виробництва електроенергії використовують відновлювані джерела енергії сонця, вітру, води тощо. Білоцерківщина входить у число тих небагатьох регіонів, які можуть похвалитися наявністю на своїй території саме такого підприємства.

ТОВ "АВУ ГРІН ЕНЕРДЖІ", основним видом діяльності якого є виробництво електроенергії, було зареєстроване у 2017 році. Його засновником і керівником є німецький інвестор Вільд Бертольд Карл Алоіс. Підприємство розташоване на землях Озернянської сільської ради. Під сонячними батареями задіяно 22 гектари землі.

Як зазначив пан Бертольд під час зустрічі з головою Білоцеркіської районної державної адміністрації Людмилою Мерзлюк, розпочинав він свою діяльність в Україні із інвестицій у сільське господарство. ІП "АГРО-ВІЛЬД УКРАЇНА", засновником якого він також є, спеціалізується на вирощуванні зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Проте згодом виникла думка створити сучасне, ефективне і, найголовніше, екологічно чисте підприємство з виробництва електроенергії.  Так з'явилися cонячні батареї на околиці села Озерна. Вироблена енергія продається державі. У планах інвестора й виробництво біогазу та реконструкція колишнього Озернянського цукрового заводу.

Здобутки німецького інвестора не лише у тому, що він створює нові робочі місця для жителів громади. Підприємство є й головним наповнювачем сільського бюджету. Окрім того, пан Бертольд дотримується європейської практики меценатства.

- Саме такою має бути партнерська взаємодія бізнесу, влади і громади, - наголосила голова адміністрації Людмила Мерзлюк, підсумовуючи результати робочої  зустрічі з німецьким інвестором, та висловила сподівання, що невдовзі у кожну громаду району зайдуть нові інвестори, які будуть вкладати кошти не лише у виробництво, а й розвиток соціальної інфраструктури регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень