Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківський район залишається у «жовтій» зоні

Дата: 05.10.2020 16:17
Кількість переглядів: 607

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк провела оперативну нараду, під час якої розглянули низку питань, першочерговим серед яких була ситуація з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на території Білоцерківського району.

 

Як повідомив Юрій Клочко, завідувач сектору з питань цивільного захисту, агропромислового розвитку та економіки  райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, стан поширення інфекції викликає занепокоєння, оскільки щоденно зростає число інфікованих громадян. У зв’язку з цим від 5 жовтня 2020 року змінилося так зване зонування територій в залежності від показників поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Відрадно, що Білоцерківщині вдається поки що утримуватися у «жовтій» зоні. Це підтверджує відповідне рішення позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Протокол № 30 засідання комісії можна подивитися ТУТ:

Проте не потрібно забувати, що на території Білоцерківщини  застосовуються протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Саме недотримання цих заходів є, на думку представників медичних закладів району, одним із провідних факторів поширення інфекції. Люди ігнорують елементарні протиепідемічні правила. Окрім того, не останню роль зіграє фактор осіннього загострення хронічних хвороб, які призводять до ослаблення імунної системи громадян. Як результат, за словами директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району»  Білоцерківської районної ради Івана Ровенка, значно зросло число осіб з підозрою на COVID-19, особливо в Узинській ОТГ. Станом на 9.00 5 жовтня всього у Білоцерківському районі у 320 осіб підтверджено підозру на інфікування   коронавірусом, з них 140 осіб проживають в Узинській ОТГ.

Голова Білоцерківської райдержадміністрації Людмила Мерзлюк, коментуючи зростання чисельності інфікованих, наголосила, що врятувати кожного з нас у даній ситуації може жорстке дотримання протиепідемічних правил та самодисципліна. Очільник району закликала і працівників адміністрації, і всіх жителів району не нехтувати власним життям і здоров’ям, дотримуватися вимог МОЗ та головного санітарного лікаря країни щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень