Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Василь Володін: «Місцеві вибори на Київщині мають бути чесними та демократичними»

Дата: 02.10.2020 10:31
Кількість переглядів: 785

 

Фото без описуУ Київській області триває підготовка до проведення місцевих виборів. Вони мають пройти з принципами прозорості та демократичності. Про це заявив 1 жовтня голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін під час організаційної наради з представниками ЦВК, силових структур, керівників районів, ОТГ і міст.

 

«Одним із ключових завдань влади сьогодні залишається забезпечення законності виборчого процесу. Тож ми повинні створити всі належні умови для роботи дільниць», – наголосив присутнім Василь Володін.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик зазначив, що на Київщині ситуація з організацією виборів – одна з найкращих в Україні. Усі питання вирішуються у робочому режимі.

За його словами, наразі завершився процес реєстрації кандидатів у депутати та голови міських, селищних і сільських рад. До 13 жовтня мають бути сформовані попередні списки виборців.

На Київщині до організації місцевих виборів залучатимуть поліцію. Відтак за дотриманням публічної безпеки та порядку в області будуть стежити понад 6,5 тис. поліцейських. Окрім цього, додатково планують задіяти патрульних, рятувальників, курсантів і нацгвардійців.

Керівник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Небитов повідомив, що наразі правоохоронці відкрили 13 кримінальних проваджень і склали 141 адміністративний протокол на порушників виборчого законодавства.

Василь Володін резюмував, що порушення виборчого процесу потребують обов’язкової фіксації і відповідної оперативної реакції поліцейських. Це дасть змогу забезпечити відкриті вибори з чесними результатами.

За матеріалами пресслужби Київської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень