Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кожна громада потребує фінансових ресурсів для розвитку

Дата: 01.10.2020 15:38
Кількість переглядів: 631

Фото без описуВ рамках робочих поїздок у громади району голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк відвідала с. Макіївка, де проінспектувала роботу закладів соціально-культурної сфери та поспілкувалася з секретарем сільської ради Галиною Хоменко щодо можливих шляхів вирішення проблемних питань.

 

Людмила Мерзлюк відвідала Макіївське навчально-виховне об`єднання «Загальноосвітня школа І- ІІІ ступенів-дитячий садок», амбулаторію загальної практики сімейної медицини, бібліотеку, відділення стаціонарного догляду за одинокими громадянами похилого віку та особами з інвалідністю, проінспектувала стан доріг та дотримання протиепідемічних заходів у місцях скупчення жителів села.

 

Загалом Макіївка залишила позитивне враження. Всі приміщення, де розміщені заклади соціально-культурної сфери відремонтовано і підготовлено до осінньо-зимового періоду. Спонсорську допомогу в цьому надають ТОВ «Маки» та Lira-LTD, виробничі потужності яких знаходяться в межах Макіївської сільської ради. Проте є і певні проблеми.

 

Серед першочергових питань, які потребують вирішення – оновлення сільського водогону. Через застарілість системи, яка вийшла із ладу,  на сьогодні без проточної води залишаються Макіївська амбулаторія загальної практики сімейної медицини та відділення стаціонарного догляду за одинокими громадянами похилого віку та особами з інвалідністю. За словами Галини Хоменко, вже зроблено проектно-кошторисну документацію на заміну водогону, проте навряд чи вдасться в цьому році реалізувати проект.

 

– Найбільша проблема – це наповнення бюджету, – зазначила голова   Білоцерківської районної державної адміністрації, шукаючи першопричину ситуації, що склалася. –  У громаді достатньо ресурсів, щоб самостійно вирішувати проблемні питання, проте вони не всі залучені. Необхідно змінювати психологію, перестати чекати допомогу від когось, а учитися господарювати самим. Децентралізація саме до цього й спонукає, адже на місцях краще орієнтуються в локальних проблемах і ефективніше можуть використати кошти на їх вирішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень