Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківщина – центр осетрівництва?

Дата: 01.10.2020 09:24
Кількість переглядів: 646

Фото без описуНезаперечним фактом є те, що Білоцерківський район - один із провідних сільськогосподарських регіонів Київщини. Проте віднедавна  на території однієї з громад почала діяти нова компанія, яка обрала рідкісну для наших країв спеціалізацію – розведення і продаж осетрових та лосовевих пород риб.

 

Засновником та ідейним натхненником створення акваферми майбутнього з відповідною назвою «Aqua City» є Андрій Карпій.  За фахом – гідрофізик, за покликанням – медійник і раціоналізатор.  Саме він зумів побудувати перспективний план перетворення території колишнього тваринницького комплексу, розташованого у селі Потіївка,  на сучасну акваферму.

 

Голова Білоцеркіської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, яка з перших днів перебування на посаді поставила перед собою в числі першочергових завдань залучення інвестицій та сприяння створенню нових робочих місць у районі, не могла оминути увагою діяльність цієї компанії.

 

Як зазначив під час зустрічі з керівником району Андрій Карпій,  «AquaCity»  - це екологічно чистий, повністю закритий аквакультурний комплекс, який  застосовує нові передові світові технології з вирощування риби на артезіанській воді,  використовуючи основи замкненого водопостачання та спеціальної фільтрації. Компанія  займається розведенням риби осетрових порід, коропа та інших. Також в замкненому процесі та сімбіозі, ведеться робота над розведенням аграрних культур за системою гідропоніки у теплицях з використанням рибного гумусу.

 

Голова адміністрації оглянула аквакомплекс, побажала компанії подальшого розвитку  та висловила сподівання, що невдовзі Білоцеркіщина, зберігши за собою почесне звання краю славетних хліборобів, стане ще й центром осетрівництва.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень