Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

COVID-19  на Білоцерківщині: число інфікованих зростає

Дата: 28.09.2020 11:34
Кількість переглядів: 1105

Фото без описуОдним із ключових питань на оперативній нараді у голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк був аналіз ситуації щодо поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та стану дотримання правил карантину у Білоцерківському районі.

 

За словами завідувача сектору з питань цивільного захисту, агропромислового розвитку та економіки райдержадміністрації, начальника штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрія Клочка, маємо невтішну динаміку розвитку інфікування на COVID-19 у Білоцерківському районі. Майже щодня фіксуються нові випадки лабораторного підтвердження коронавірусної інфекції. Так, за вихідні надійшли «позитивні» ПЛР-тести  для 21 жителя Білоцерківського району.

 

Всього ж станом на 9.00 28 вересня 2020 року з початку пандемії було встановлено підозру виявлення хвороби, спричиненої COVID-19  у  229 жителів району, з них 95 осіб проживають або зареєстровані в Узинській  ОТГ, 33 особи у Фурсівській ОТГ. Також зафіксовані випадки інфікування у багатьох населених пунктах району. Зокрема: 18 осіб у с. Шкарівка, 12 осіб у с. Томилівка, по 8 осіб  у  селах Сорокотяги  і  Піщана, по 5 осіб у с. Чупира та смт Терезине, по 4 особи  у селах Пилипча, Озерна,  Поправка, Храпачі, по 3 особи у с. М. Вільшанка та Сидори, по 2 інфікованих у селах Щербаки, Городище, Коженики, Потіївка по одній особі у селах  М. Сквирка,  Макіївка, Черкас, Однорог, Бикова Гребля,  Блощинці, Глушки,  Володимирівка, Коржівка, Глушки, Клочки, Фастівка.

 

Аналогічна ситуація склалася і у Київській області. За даними Київського обласного лабораторного центру, на ранок 28 вересня 2020 року в області офіційно підтверджено 8854 випадки захворювання на коронавірус. В тому числі у 735 дітей та у 953 медичних працівників.

 

25  вересня 2020 року відбулося позачергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 29 засідання комісії можна дивитися ТУТ:).  Рішенням комісії з 00.00 години 28 вересня  2020 року встановлено  «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території м. Біла Церква та Білоцерківського району.

 

Як зазначають фахівці, головна причина такого зростання поширення інфекції – безпечна поведінка громадян та ігнорування правилами карантину. На цьому під час наради наголосила голова Білоцерківської райдержадміністрації Людмила Мерзлюк та вкотре звернулася до всіх з проханням дбати про себе та своїх рідних, не ігнорувати елементарними правилами безпеки, які допоможуть уберегтися від інфікування підступною хворобою.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень