Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні колегії розглянули питання боротьби зі стихійними сміттєзвалищами

Дата: 25.09.2020 11:25
Кількість переглядів: 1101

Фото без описуГолова Білоцерківської РДА Людмила Мерзлюк провела чергове засідання колегії Білоцерківської районної адміністрації, на розгляд  якої було винесено кілька питань, що стосувалися реформування закладів освіти району та ліквідації несанкціонованих і стихійних сміттєзвалищ на території Білоцерківщини.

 

З реалізацією концепції «Нова українська школа» в закладах загальної середньої освіти Білоцерківського району членів колегії ознайомила начальник відділу освіти райдержадміністрації Вікторія Бабенко. За словами доповідача,  відділом освіти проведено супервізію впровадження концепції у закладах освіти району, що передбачає комплекс заходів із навчально-методичного супроводу педагогічних працівників закладів дошкільної і загальної середньої освіти в умовах реалізації завдань Нової української школи”.   

 

Окрім того, як зазначила начальник відділу освіти, одним із викликів на етапі втілення Нової української школи є якісне матеріально-технічне забезпечення. Фінансування початкової освіти здійснюється за рахунок коштів державного, обласного та місцевого бюджетів. У цьому навчальному році, згідно з переліком, затвердженим МОН України, створено новий освітній простір кабінетів початкової ланки, а саме 1-х класів. Аналізуючи стан освоєння коштів освітньої субвенції на реалізацію концепції НУШ, керівники закладів загальної середньої освіти та вчителі початкової ланки Білоцерківського району відмічають належний рівень використання коштів для організації освітнього середовища, тобто облаштування навчальних кабінетів  та забезпечення учнів усім необхідним.

 

Друге питання  порядку денного засідання колегії стосувалося боротьби із стихійними та несанкціонованими сміттєзвалищами. Як зазначив завідувач сектора житлово-комунального господарства та аррхітектури райдержадміністрації Михайло Пасєка, це питання знаходиться під контролем постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами в Білоцерківському районі, яка була створена відповідним розпорядженням в.о. голови Білоцерківської райдержадміністрації.

 

Впродовж останнього місяця комісією було виявлено та обстежено стихійне сміттєзвалище у с. Людвинівка, яке знаходиться в адміністративних межах Розаліївської сільської ради, та  у с. Фастівка за межами населеного пункту, яке знаходиться в адміністративних межах Фастівської сільської ради, про що  складено відповідні акти. Наразі проводиться робота з місцевими радами району щодо виявлення та обстеження нових місць локалізації безхазяйних відходів.

 

- Прикро визнавати, але утворення стихійних сміттєзвалищ свідчить про низьку культуру населення. І ця проблема не лише у нашому районі, - зазначила голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк. – Навіть наявність централізованого вивезення сміття не убезпечує нас від утворення смітників. Переконана, що з часом ми дійдемо до цивілізованих методів поводження з відходами, а поки що необхідно провести відповідні роботи з ліквідації виявлених стихійних та несанкціонованих сміттєзвалищ і суворо контролювати та присікати будь-які спроби появи нових.

 

За результатами засідання колегії сектору житлово-комунального господарства та аррхітектури райдержадміністрації дано доручення провести інвентаризацію всіх сміттєзвалищ в межах та за межами населених пунктів району та організувати і провести акцію з благоустрою «За чисте довкілля» та День благоустрою територій населених пунктів з дотриманням відповідних карантинних норм та обмежень.   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень