Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Реагування на звернення: ревізія фактів

Дата: 24.09.2020 14:47
Кількість переглядів: 727

Нещодавно до  Білоцерківської районної державної адміністрації надійшло звернення щодо мору риби у Глибочанському водосховищі. З метою підтвердження  чи спростування цього було направлено запити у відповідні структури, які відповідають за недопущення вказаних фактів та за якість води у водоймі.

 

Як зазначив у своїй відповіді регіональний офіс водних ресурсів річки Рось, можливою причиною  такого явища є зміна погодно-кліматичних умов, встановлення спекотної погоди та зменшення кількості опадів, що призвело до виснаження річок та зниження водності.

 

Акт епізоотичного обстеження за участі представників громадськості та фахівців Білоцерківського міськрайонного управління ГУ Держпродсповживслужби засвідчив наявність незначної кількості загиблої риби. Ймовірна причина цього – тривалий спекотний період, розмноження синьо-зелених водоростей та зниження активного кисню у воді.

 

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк вирішила особисто перевірити вказані факти та разом із своїм заступником Володимиром Толочком та Пилипчанським сільським головою Василем Ярмолою відвідала Глибочанське водосховище, де поспілкувалася з директором ТОВ «Гідроінвест» Сергієм Ільїним.

 

Результати ревізії підтвердили природнє походження причини мору риби, оскільки, дійсно, за останні два роки значно зменшилися джерела наповнення водойми через високі температури, відсутність снігу та дощів і збільшення використання води у особистих домогосподарствах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень