Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні комісії розглянули питання роботи з податковими боржниками

Дата: 23.09.2020 16:01
Кількість переглядів: 809

Фото без описуГолова райдержадміністрації Людмила Мерзлюк  провела засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків та інших надходжень, виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат при Білоцерківській районній державній адміністрації.

 

На засідання комісії були запрошені голови селищної та сільських рад, керівники підприємств, фізичні особи-підприємці, які мають заборгованість по ЄСВ і ПДФО.

 

Як зазначила голова адміністрації, звертаючись до присутніх на засіданні, своєчасна і повна сплата податків та єдиного соціального внеску свідчить про надійність та соціальну відповідальність юридичних та фізичних осіб.

 

– Всі ми прагнемо кращого, нерідко можемо пафосно дискутувати про те, що рівень життя у Європі значно  вищий, але ж Європа починається з кожного з нас, з нашої відповідальності перед суспільством, – висловила свою точку зору Людмила Мерзлюк. – Звідкіля будуть наповнюватися місцеві бюджети, якщо кожен, вибачте за різкість, намагається обдурити або державу, або працівників, які у нього працюють? З цього приводу звертаюся не лише до роботодавців, а й до найманих працівників: сьогоднішня ваша заробітна плата у конверті завтра залишить вас без пенсії, субсидій, безкоштовної медицини тощо. Думайте про це і вимагайте офіційного оформлення та офіційних виплат у відповідні фонди. Не повинні бути осторонь і голови громад. Ваше загравання з боржниками призводить до зменшення надходжень у ваш, місцевий бюджет. А це кошти на ремонти доріг, освітлення вулиць, проведення якісного Інтернету – на все, що потребує більшість населених пунктів району. Тому цю політику необхідно змінювати.

 

За результатами засідання комісії прийнято ряд рішень, серед яких – моніторинг податкових боржників, індивідуальна робота з ними, а за потреби – інформування громадськості через ЗМІ щодо осіб, які мають значну заборгованість  зі сплати внесків по ЄСВ і ПДФО.

 

Голові селищної та сільських рад доручено в обов’язковому порядку надавати інформацію про реєстрацію новостворених підприємств на території громад та практично допомагати у виявленні неоформлених працівників, які працюють на підприємствах,  розташованих на території сільських рад. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень