Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Київська область активно долучається до впровадження електронних сервісів Пенсійного фонду України

Дата: 18.09.2020 11:44
Кількість переглядів: 946

Фото без опису17 вересня відбулася пресконференція Пенсійного фонду України за участі 11 регіональних Фондів, серед яких і Головне управління ПФУ у Київській області.

На заході було презентовано електронні послуги Фонду.

 

Презентацію провів голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус. Серед запроваджених послуг, зокрема:

– пенсійний калькулятор;

– електронна трудова книжка;

– автоматичне призначення пенсії;

– мобільний застосунок «Пенсійний фонд».

 

«Запроваджені карантинні заходи обмежують переміщення громадян і Пенсійний фонд подбав про те, аби кожен зміг отримати будь-які послуги Пенсійного фонду через вебпортал», – наголосив Євгеній Капінус.

 

Представляючи нові електронні сервіси “Пенсійний калькулятор”, “Електронна трудова книжка”, “Автоматичне призначення пенсії” та мобільний застосунок “Пенсійний фонд”, Євгеній Капінус зазначив, що у Фонді працюють над тим, щоб громадяни не витрачали час на звернення та черги, а отримували якісні послуги.

 

“Пенсійний калькулятор” дозволяє самостійно розрахувати розмір майбутньої пенсії. Цією послугою Пенсійний фонд України намагається показати громадянам, що пенсійне забезпечення, насамперед, залежить від того, чи є вони застрахованими особами та чи сплачує роботодавець за них страхові внески.

 

На сьогодні кожен громадянин і страхувальник через вебпортал електронних послуг Фонду може завантажити скановані копії паперової трудової книжки і скористатись послугою “Електронна трудова книжка”. Сервіс дозволяє усунути можливі негативні наслідки втрати паперової трудової книжки, її фізичного пошкодження, та ризики фальсифікації і внесення недостовірних відомостей.

 

Електронний сервіс “Автоматичне призначення пенсії” дозволяє здійснювати автоматичне призначення пенсії без обтяжливих черг. При настанні пенсійного віку громадянин отримає повідомлення про призначення пенсії, її розмір та дату виплати.

 

Значно спростить взаємодію з Фондом мобільний застосунок “Пенсійний фонд”, за допомогою якого можна отримати весь спектр електронних послуг з мобільних пристроїв (телефон, планшет), з використанням кваліфікованого електронного підпису, BankID або попередньої реєстрації на вебпорталі електронних послуг Фонду.

 

Водночас Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній  Капінус  під час пресконференції запевнив громадян у надійному захисті даних, з якими працює Фонд, оскільки система захисту інформації відповідає усім міжнародним стандартам.

 

Як зазначили в Головному управлінні ПФУ у Київській області, область активно долучається до впровадження електронних сервісів Пенсійного фонду України.

 

Кількість зареєстрованих користувачів вебпорталу Пенсійного фонду постійно зростає і вже на сьогодні по Київській області становить понад 421 тисячу осіб, а це 24 % від загальної кількості населення області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень