Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не спалюйте суху рослинність! Будте вкрай обережними у поводженні з вогнем!

Дата: 14.09.2020 11:15
Кількість переглядів: 574

Фото без описуСуха спекотна погода призводить до загрози виникнення пожеж в екосистемах. Пов’язано це з випалюванням  сухої рослинності та сміття на відкритих територіях. Також значної шкоди надає необережне поводження з вогнем. Все це призводить до вкрай негативних наслідків як для природи, так і для людини.

Екологи стверджують, що у результаті пожеж знижується родючість ґрунтів, порушується їх структура, забруднюється атмосферне повітря. З димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людей речовини.

Їдкий та густий дим від спалювання сухої рослинності та її залишків впливає на стан здоров’я людей: сприяє збільшенню кількості запальних захворювань органів дихання й очей, алергічних реакцій та захворювань серцево-судинної системи.

У результаті пожеж в екосистемах збіднюється видовий склад лугової рослинності і тваринного світу. Гинуть корисні комахи та черв’яки, звірі, земноводні, плазуни.  Вогонь місця гніздування птахів.

Водночас неконтрольоване випалювання сухої трави часто є причиною лісових та торф’яних пожеж, загоряння житлових будинків та господарських споруд, травмування та загибелі людей.

Пам’ятайте! Необережне поводження з вогнем може призвести до великомасштабних пожеж, адже швидкість поширення вогню у суху та вітряну погоду надзвичайно висока.

Зважаючи на це, закликаємо мешканців району не спалювати суху рослинність, на підпалювати сміття і стихійні сміттєзвалища та бути вкрай обережними з вогнем під час відпочинку на території лісових масивів і поблизу житлових будинків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень