Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ! НЕ ПАЛІТЬ СУХОЇ ТРАВИ!

Дата: 19.03.2019 16:41
Кількість переглядів: 661

З настанням теплої та сухої погоди мешканці, ігноруючи вимоги правил пожежної безпеки, почали масово спалювати на присадибних ділянках, полях і луках суху траву, листя та сміття, тим самим завдають шкоди не тільки своєму майну, але й власному життю та навколишньому середовищу. Так, лише впродовж минулої доби в столичній області було зареєстровано 104 пожежі трав`яного настилу та 4 загорання сміття на загальній площі 151,0855 га. 

Рятувальники застерігають та закликають бути уважними та обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, в лісопаркових зонах, на полях, луках та узбіччях доріг. Слідкуйте за розвагами дітей, їх поведінка не передбачувана, роз’яснюйте їм про небезпеку пожеж, ховайте від них сірники та запальнички.

Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен з нас має законне право боротися із несанкціонованим спалюванням сухотрав’я і рослинних залишків. Статті 16 і 22 Закону України “Про охорону атмосферного повітря” забороняють самовільне спалювання листя. 

Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статтею 771 адміністративного кодексу України. За самовільне випалювання рослинності або її залишків законодавство передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101. 

За матеріалами інтернет-видань, фото з відкритих джерел 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень