Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Громада Дроздів відзначила День

Дата: 04.11.2018 16:31
Кількість переглядів: 700

Фото без описуЯскравим дійством стало святкування Дня села у Дроздах, яке припало на 3 листопада. Цей чудовий день об’єднав людей різного віку, від малого до великого, які прийшли до  будинку культури, щоб привітати один одного зі святом. Адже саме цього дня з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися та виросли. І вітають тут земляків та гостей завжди щиро та гостинно.

З вітальною промовою до громади звернулися сільський голова Галина Морська, заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимир Толочко, депутат Білоцерківської районної ради Олександр Балановський та інші почесні гості.

"Нехай же і надалі процвітає село, народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку. А ми будемо робити все від нас залежне, аби допомогти вам у цьому", - привітав громаду Володимир Толочко. 

Під час урочистостей традиційно вітали кращих представників громади, хто небайдужий до проблем громади та бере активну участь у житті села, поліпшенні благоустрою.  Гарний настрій та позитивні емоції глядачам своїми виступами дарували місцеві аматорські колективи.

Історична довідка

Нинішнє село засноване в XV–XVI ст. Перша його назва пішла від річки, на березі якої селилися люди. В 1572 році село було подароване польським королем Сигізмундом I знатному магнату М. Мазепі — пращуру українського гетьмана Івана Мазепи, який переіменував поселення на Мазепинці. В XVII ст. село розрослося, і його нижня частина почала називатися Дроздами.

Пережило село багато війн,  лих, репресій та незважаючи на все це  розросталося, розбудовувалося, а жителі Дроздів  свято оберігали  власну  історію та традиції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень